Speltips: Tottenham rak seger till 2.38 hos Expekt .

Ett fint möte sparkar igång den här Premier League-omgången när Tottenham gästar Newcastle på St James´ Park redan 13:30 under lördagen!

Båda lagen kommer från två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna, där hemmalaget senast slog Fulham med 1-0 på bortaplan.
Jag tycker Newcastle ser bättre ut än man gjort tidigare under säsongen och kan mycket väl gå mot en rätt fin avslutning på den här säsongen, men jag ställer mig fortsatt tveksam till om det här laget har vad som krävs för att stå upp mot topplagen i år. Skadorna fortsätter komma den elvan som kommer ställas på benen här mot Spurs är i mina ögon inte superstark.

Tottenham fortsätter sin kamp mot Aston Villa om fjärdeplatsen i Premier League. Man ligger just nu båda på 60 inspelade poäng men Spurs har en match i hand, så här har man chansen att göra ett litet ryck.
Skadelistan börjar se bättre och bättre ut och det är i princip en ordínarie startelva som Spurs nu kan ställa på benen. Den enda tveksamma är Richarlison och där kommer det göras ett sent test för att se hans vara eller icke vara. I övrigt är samtliga offensiva pjäser tillgängliga.

Newcastle fortsätter dras med skador

Jag landar någonstans i att Spurs bör vara en tydligare favorit än oddsen säger. När jag ser på Newcastles troliga elva tycker jag inte att det är något superspeciellt. En potentiell backlinje med Krafth, Schär, Burn och Hall är inte toppklass i Premier League, och det ska Spurs frejdiga offensiva kunna utnyttja.
Framåt tycker jag också det saknas hos i Newcastle. Isak och Gordon i alla ära, men utöver det är det inte jättekul och ett mittfält med Bruno, Longstaff och Anderson bör Tottenham kunna utmanövrera.

Newcastle har heller inte speciellt mycket att spela för. Visst kan sjätteplatsen i ligan bli betydelsefull, men Tottenhams motivation bör vara högre med tanke på kampen om fjärdeplatsen. Den aspekten tycker jag är viktig att ha i åtanke.

Newcastle saknar trots allt väldigt viktiga spelare i Botman, Trippier, Joelinton och Almiron, och då nämner jag bara några. Att matchen spelas på St James´ Park är såklart en fördel för Newcastle.
Ställer man de potentiella startelvorna emot varandra tycker jag dock att Spurs är både ett och två snäpp bättre, och då tycker jag att Tottenham rak seger till hela 2.38 hos Expekt är ett spel med värde!
This is the stats tab
This is the post tip