Viktiga poäng står på spel när Everton gästar Newcastle United på St. James' Park under tisdagskvällen. Här är frågan om tre poäng delas ut? Jag är tveksam, men väljer att nyttja dubbelchansen 1X ihop med över 0,5 mål i matchen som vi får till 1.61 hos Unibet .

Newcastle United kliver in i denna hemmamatch med vetskapen om att poäng är livsviktigt. Tabelläget just nu gör att de är nästjumbo i Premier League och detta med 15 poäng inspelade på 21 matcher. Målskillnaden för hemmalaget är 21-43 så hittills har de haft det tufft med framförallt offensiven. På hemmagräs har de dock 14 fullträffar på elva framträdanden och här på St. James' Park har de bara gått poänglösa ur fyra matcher. En seger och sex oavgjorda i övrigt gör att Newcastle är och förblir ett lag för bottenstriden ett tag till.

Everton som gästar kommer som 16'e lag i ligan. Bortalaget har 19 poäng på kontot, vilket innebär att de just nu är fyra poäng före Newcastle men då har Everton också bara spelat 20 matcher, det vill säga en match mindre. Everton har 24-35 i målskillnad, vilket inte heller är någon vidare klass. På bortagräs har det blivit sex poäng på tio försök och som just bortalag noteras Everton för en seger, tre oavgjorda och sex förluster med en målskillnad på 9-18.

Jag tror inte att denna statisk som bortalag förbättras för Everton den här kvällen heller. När Everton var på besök här senast förlorade de med 2-1. Den här gången ska de nog vara nöjda med i alla fall en poäng.

SPELTIPS
1X + över 0,5 mål i matchen till 1.61 hos Unibet via spelbyggaren.

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset




This is the stats tab
This is the post tip