Newcastle tar emot West Ham i båda lagens ligapremiärer.

Förra säsongen
Newcastle - West Ham 3-2
West Ham - Newcastle 0-2

Premier League 2020/21
6 West Ham United 38 19 8 11 62 47 +15 65
14 Crystal Palace 38 12 8 18 41 66 −25 44

Preliminära elvor (Whoscored)

Newcastle (3-5-2) Woodman - Fernandez, Lascelles, Clark - Murphy, Shelvey, Hayden, Longstaff, Ritchie - Wilson, Saint-Maximin

Saknar: Dubravka, Darlow, Dummett, Willock
Osäkra: -

West Ham (4-2-3-1) Fabianski - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Fornals, Benrahma - Antonio

Saknar: -
Osäkra: Ogbonna, Masuaku, Lanzini

Tittar vi på fjolårssäsongen var West Ham det tabellmässigt bättre laget av dem två. Men hur gick det i mötena lagen emellan? 3-2 i motsvarande möte som den här söndagen och 2-0 till Newcastle i London.
Hur ska vi värdera det? Nja, med tanke på att det är ligapremiär och en del nytt i båda trupperna så kommer jag inte lägga all vikt vid det. Samtidigt så är det ett faktum att spelarna i Newcastle som var med förra säsongen bör ha en bra känsla med sig. Så en viss fördel skulle jag ändå ge hemmalaget här utöver den publikmässiga sådana. Mäter man truppernas styrkor så tror jag att West Ham kommer återfinnas högre upp i tabellen när säsongen är slut. Men i en PL-premiär behöver inte det märkas på samma sätt.
Newcastle har målvaktsstrul inför matchen med både ettan och tvåan borta. Upp till bevis för Freddie Woodman. Men annars så ser det rätt bra ut, Joe Willock från Arsenal hann inte bli redo till matchen.
David Moyes West Ham har osäkra kort på trion Ogbonna, Masuaku, Lanzini. Klubben gick för att sajna Jesse Lingard från Man Utd men misslyckades. Den sved.
Jag tror på en jämn match mellan två lag som behöver hitta sig själva och som behöver tid för det. Fördel West Ham men jag skulle inte bli förvånad om Newcastle tar poäng heller.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.98 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip