Två statistikspel på Newcastle-Wolves testar jag idag:
Rondon över 2,5 avslut till 1.83 hos Bethard .
Moutinho över 54,5 passningar till 1.83 hos bet365 .

Rondonspelet:
Newcastle är ofta ett väldigt defensivt balanserat lag under Benitez. På hemmaplan är de dock lite mer anfallsvilliga än borta. Kommer till nästan 13 avslut/match hemma jämfört med runt 9 avslut/match borta.

Rondon spelar ofta som ensam forward och det är tydligt att det är just han som ska komma till avslut. Är den i Newcastle som har flest avslut/match i snitt och är ett klart hot på fasta situationer och i inläggsspelet, med tanke på sin längd. Har "slagit" 2,5-linan i flera matcher mot liknande motstånd nyligen. Senast mot Everton hade han två avslut, inte illa med tanke på att Newcastle hade 24% bollinnehav i den matchen - lär ha mer att säga till om idag. Lagets bäste målskytt.

Wolverhampton är relativt skickliga bakåt, bra på att hålla nere motståndarnas avslutsantal. Men Newcastle är rätt bra på att ta sig till avslut på hemmaplan - spelar ganska direkt och är inte rädda att hitta ett tidigt avslut. Tycker Rondon ska ha bra chans på den här linan.

Moutinhospelet:
Newcastle är laget med näst lägst average bollinnehav i ligan. Är verkligen inte rädda för att backa hem, packa ihop och göra det svårt för motståndaren. Wolves är klara favoriter att ha mest boll i den här matchen.

Moutinho bildar ett passningsskickligt innermittfält med Ruben Neves. Snittar knappt 50 passningar per match, där framför allt ett par matcher tidigare på säsongen pushar upp snittet. Mot Newcastle tycker jag han ska ha bra chans att slå sitt snitt. Newcastles motståndare tillåts ofta ha boll i de ytor där Mourinho opererar. Bournemouths Lewis Cook hade 70 passningar på St.James Park för ett par veckor sedan och nu senast hade Andre Gomes 98 passningar. Olika spelartyper och andra matcher - men någonting säger det ändå.

Tror på en matchbild där Wolves har något mer boll här och där mycket spel går genom just Moutinho.

This is the stats tab
This is the post tip