Speltips 1: Bruno Fernandes gör mål @ 2,00 - Bethard -
Speltips 2: Bryn Morris får kort i matchen @ 3,20 - Bethard -

Hade denna match spelats på 90-talet hade Manchester United fansen blivit besvikna om det inte slutat med sju, åtta måls vinst, nu är de nog nöjda så länge det blir seger. Med andra ord är United inte alls vad de en gång varit. Ska så klart bli vinst här mot lilla Newport men hur stor den blir är mer ovisst.

Så vi håller oss ifrån handicap-linan och siktar in oss på målgörare i stället. Rasmus Höjlund har lite sakta kommit igång med målandet och har två mål på tre senaste matcherna men dessa har kommit på hemmaplan och han bränner fortfarande de flesta chanser han får. Den vi istället vänder blickarna mot är kapten Bruna Fernandes. Portugisen är inte någon personlig favorit då han är på tok för gnällig på planen och filmar i parti och minut. Ger gärna smällar men gråter som ett barn när han själv får stryk. Men när han har fokus på sitt yrke så är han en bra fotbollsspelare som kan slå magiska passar och även göra mål. Tar ibland hand om frisparkar och är förste straffläggare hos Erik ten Hags manskap. Brukar vara säker från 11 meterspunkten. Det känns som att United mycket väl kan få en straff i den här matchen och även en hel del frisparkar i farliga lägen. Brassen Antony har varit rätt kass den här säsongen men har snabbhet och mot backar på League 2 nivå bör han kunna ta sig förbi eller få dem att dra på sig frisparkar. Alejandro Garnacho på andra kanten har haft en fin säsong och stundtals laget bästa spelare. Marcus Rashford har tillsammans med Jonny Evans legat nedbäddad under veckan och lär inte starta här. Anthony Martial hoppas man kunna dumpa inom kort så inte heller han lär vara aktuell för startplats i denna match.

Har målis Andre Onana på Africa Cup of Nations så turken Altay Bayindir förväntas göra debut mellan stolparna. Sofyan Amrabat (Marocko) och Amad Diallo (Elfenbenskusten) också på mästerskapet i Afrika. Tyrell Malacia, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw och Mason Mount dras med skador.

Bruno Fernandes håller fokus på rätt saker

Newport ligger på 16e plats i League 2. Är i bra form med fem raka utan förlust i ligan. Har tidigare slagit ut Oldham, Barnet (efter omspel) och Eastleigh (efter omspel) ur FA-cupen. Skyttekungen heter Will Evans och har gjort 18 mål på 36 matcher. I övrigt få bekanta ansikten för den stora massan. Omar Bogle kanske nån minns från Championship (spelade för Wigan, Birmingham och Cardiff). Dock missat de sex senaste och är osäker till spel här. Bristol City-lånet Sebastian Palmer-Houlden redo att starta om Bogle ej kan medverka.

Har en varningsbenägen mittfältare i Bryn Morris som mycket väl kan komma att ta ostskiva här. Finns till lite över trippeldegen hos de bolag som erbjuder kortspel. Skador på backarna Declan Drysdale och Josh Seberry. Saknar även troligen anfallaren Offrande Zanzala men nyförvärvet Luke Jephcott som just kritat på från St Johnstone kan komma att göra debut framåt.

Detta bör sluta med seger för Manchester United och både Rasmus Höjlund och Bruno Fernandes tror vi kan finnas med i målprotokollet medan Bryn Morris i Newport också kan komma att stå uppskriven i domarens bok men av en annan anledning.

Spel 1 sitter om Bruno Fernandes för mål
Spel 2 sitter om Bryn Morris får ett kort
This is the stats tab
This is the post tip