Speltips: Nordirland -1,5 asian @ 1,77 - Expekt

Kanske inte den mest upphetsande matchen under tisdagskvällen då Nordirland och Andorra ställs mot varandra i en träningslandskamp på neutral mark i spanska Murcia.

Båda lagen kommer från stora nederlag mot Spanien. Lilla Andorra föll med 0-5 medan det gick marginellt bättre för Nordirland som åkte på en 1-5 förlust. Dessa resultat ska förstås Andorra vara mest nöjda med då de är rankade 164 i världen medan Nordirland är på 73e plats före länder som Bosnien och Israel.

I EM-kvalet plockade Nordirland nio poäng på tio matcher men hade då slagpåsen San Marino (rankade sämst av alla lag i världen) i sin grupp, så det var ju mer eller mindre sex gratispoäng. Träningsmatcherna i Mars gav en 1-0 vinst mot Skottland och ett kryss mot Rumänien där man verkligen tog till vara på målchanserna. Inledde även mot Spanien med ett chockmål efter bara två minuter när Daniel Ballard skallade in 1-0. Sedan var det roliga slut och innan halvtidvisslan hade Spanien smällt in fyra bollar bakom målis Bailey Peacock-Farrell.

Här bör förbundskapten Michael O'Neill testa lite nytt. Ciaron Brown, Brodie Spencer och debutanten Aaron Donnelly är alternativ i backlinjen, på mitten hoppas Conor McMenamin, Ethan Galbraith och Ross McCausland få inleda. Framåt var det Jamie Reid och Isaac Price som fick förtroendet mot Spanien men här kan det vara Callum Marshall och Dale Taylor som får starta. Mer rutinerade duon Paul Smyth & Josh Magennis finns också att tillgå.

Ali McCann, Shayne Lavery och Conor Washington är offensiva lirare som ej är med i truppen denna samling.

Andorra fortfarande en blåbärsnation?

Andorra gjorde en bra första halvlek mot Spanien och det var först i takt med bytena som det började ramla in bollar. Keeper Iker Alvarez släppte "bara" in två baljor innan han utgick och lämnade över vantarna till 16 år äldre Josep Gomes. Tycker helt klart att man här bör fortsätta med framtidsmannen Alvarez mellan stolparna.

Håller även på att föryngra i övriga lagdelar och varken Marc Vales, Marc Pujol, Marcio Viera eller Ludovic Clemente fick speciellt mycket speltid mot La Roja. Framåt finns framtiden som vi nämnde inför Spanien-matchen i Ricard "Cucu" Fernández som är en av få spelare som inte håller till på den Iberiska halvön. Eric Vales med klubbadress Grindavik på Island är också ett framtidsnamn och bör få starta här.

Känns som att det här är dags för Nordirland att visa att de är värda den relativt höga rankingen man besitter. Även om det laget är under uppbyggnad så ska man rätt enkelt kunna avfärda Andorra. Kanske 1-0 i paus för att sedan köra på och dra in ett par bollar till i andra akten. Testar Nordirland -1,5 asian men håller nere insatsen då det är träningsmatch på neutral plan.

Spelet sitter om Nordirland vinner med minst två mål.    

This is the stats tab
This is the post tip