Dags för Nations League igen. Denna gången rör vi oss till Belfast och Windson Park för den första omgången där Nordirland tar emot Grekland. Hemmalaget har ett rätt ålderstiget lag med en blandning av spelare från Premier League, Championship och övriga serier.. För att nämna några Craig Cathcart, Jonny Evans, Stuart Dallas. I VM-kvalet hade laget som alltid svårt att göra mål men visade också på en stark defensiv.Har med sig ett par bra resultat på hemmaplan som 0-0 mot Italien, 0-0 mot Schweiz och 1-0 mot Litauen. Men nu är det dags för Nations League och ett nytt äventyr.
Greklands resultat i VM-kvalet påminner en del om hemmalagets. Grekland med en tydligare generationsväxling har levererat bra resultat och prestationer mot både Spanien och Sverige. Tränare är Gus Poyet med en hel del erfarenhet både som tränare och spelare. Även här har målskörden varit skral men också visat på ett starkt försvar. Har spelare som Tsimikas, Mavropanos och Pavlidis som haft en fin säsong i AZ.

Alltid svårt att sia om elvorna när det var så länge sedan med VM-kval och även vänskapsmatcher. För Nordirland är viktiga Evans är tillbaka och ersätter Cathcart. Övrigt är inte Josh Magennis (Wigan) med i truppen. För Grekland saknas Dimitris Pelkas men Tsimikas är med som inte fått någon speltid i senaste matcherna för Liverpool.

Första matchen i Nations League och det var ett tag sedan båda lagen spelade. Målskörden är inte direkt skrämmande av något av laget men med en stabil defensiv. Precis som marknaden antyder så lär det bli målsnålt. Linan är just nu på under 2 asian vilket gör att jag istället väljer att spela båda lagen inte gör mål.

Spel: Båda lagen gör mål nej till 1.71 hos Pinnacle

TV: Europatipset med Sverige på tapeten!





This is the stats tab
This is the post tip