Båda spelen in i går där Dalkurd och Brann gjorde sitt. Skuttar ner till Danmark i kväll där jag tror att offensiva Nordsjälland spöar nykomlingen Helsingör.

SUPERLIGAN
1. Nordsjälland 5 4 0 1 15:10 12
11. Helsingor 5 2 0 3 6:10 6

Nordsjälland hemma (7/14 lag)
2 2 0 0 6:4 6

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Midtjylland - Nordsjälland 4-3

Helsingör borta (7/14 lag)
3 1 0 2 4:7 3

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Silkeborg - Helsingör 4-1

Jag spelade emot Helsingör borta mot Silkeborg när de torskade med 4-1. Och nånstans där tar jag vid. Nordsjälland är ett väldigt, väldigt bra hemmalag. Ett av få lag i Danmarks två högsta serier som spelar på konstgräs och man har ett oerhört spelskickligt lag med snabba, tekniska offensiva spelare. Det är inte lätt att försvara sig på plasten och för en beige nykomling som Helsingör bör detta bli svettigt. Gästerna är uppe i Superligan för första gången någonsin och har inte resurser att värva något uppseendeväckande. Fick en bra start på säsongen ändå, lite nyhetens behag i mina ögon, men lär definitivt bli inblandat i bottenstriden och åker förmodligen ur.

Nordsjälland har fått en grym inledning på säsongen och leder serien. Gjort hela 15 mål på fem matcher och vunnit fyra i rad – innan torsken borta mot Midtjylland i förra omgången. Men det var en tuff match och Nordsjälland borde inte gå ner sig av detta. Tillbaka på Right to Dream Park i Farum bör de besegra Helsingör i kväll.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson - Tranberg, Nelsson, Mtiliga - Bartolec, Kofod, Jensen, "Mini" - Asante, Marcondes, Donyoh

Saknar: Martin Frese, Lasse Petry og Pascal Gregor.

FC Helsingør (3-5-2): Bruhn - Henriksen, Holm, Fisch - Mohammad, Olsen, Basse, Holm, Bay - Aaquist, Riel

Saknar: Christian "TK" Køhler, Daniel Jørgensen, Mathias Johansen. Jonas Henriksen tveksam.

SPELTIPS
Spelar hemmalaget -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1,70 (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip