Intressant match i danska superligan.

Senaste möten
OB - Nordsjälland 1-2

Nordsjälland - OB 0-1
OB - Nordsjälland 3-1
Nordsjälland - OB 0-1
OB - Nordsjälland 3-1

* FCN vann senast, men innan dess hade OB sju raka segrar mot FCN

SUPERLIGAN
3. Nordsjälland 20 12 3 5 52:36 39
5. Odense 20 7 7 6 26:20 28

Nordsjälland hemma
10 7 2 1 27:14 23

Formen
F, F, O, V, V

Senaste match
Sönderjyske - Nordsjälland 2-1

Odense borta
9 2 5 2 9:8 11

Formen
V, F, F, V, V

Senaste match
OB - Helsingör 6-1

Nordsjälland är en intressant klubb som alltid har massa unga talanger och som samarbetar med Right to Dream-akademin i Afrika. Något som genererat flertalet nya stjärnor genom åren. Hur som haver, man har tappat sin skyttekung Emiliano Marcondes som sålts till Brentford. Hans 17 mål går inte att ersätta hur som helst men nu har FCN värvat Mikkel Rygaard från Lyngby som ersättare, oklart om han startar i kväll dock eftersom han anslöt i början på veckan och ännu inte känner laget.

FCN torskade omstarten i ligan genom att falla med 2-1 borta mot Sönderjyske, ett annat konstgräslag. Man har därmed åtta pinnar upp till Midtjylland som leder serien och sju upp till tvåan Bröndby. Närmast bakom är FCK (10p) och kvällens motståndare Odense på elva poäng bakom.

Gästerna har som nämnt haft lätt för FCN de senaste åren. Nu senast blev det torsk, men innan dess flertalet segrar i rad. Odense har haft svårt med offensiven innan jul, men slog till med härliga 6-1 mot Helsingör förra omgången. Självförtroendet på topp och mycket att spela för då man vill komma till mästerskapsserien som innehåller topp 6.

Nordsjälland har ett par avbräck som försvagar dem, bland annat Godsway Donyoh som noterats för fem mål, därmed tredje bästa målskytt denna säsong bakom Asente (17) och Marcondes som alltså sålts.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson - Hansen, Nelsson, Yttergård - Bartolec, Petry, Jensen, Damgaard - Asante, Rygaard, Rasmussen

Saknar: "Martin Frese, Godsway Donyoh, Patrick Da Silva, Mads "Mini" Pedersen, Magnus Kofod Andersen misser opgøret mod OB"

OB (4-4-2): Grytebust - Desler, Petersen, Tverskov, Barrett - Greve, Thomasen, Nielsen, Kløve - Jacobsen, Festersen

Saknar: Nicklas Helenius och Ryan Johnson Laursen.

SPELTIPS
Finns ett värde på bortalaget asian hcp +0,5 (vinst vid oavgjort eller bortaseger, X2) till 1.88 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip