Toppen mot botten i danska Superligan. Nordsjälland har konstgräsfördel samtidigt som krisande Randers har bytt tränare.

Senaste möten
Randers - Nordsjälland 2-1
Nordsjälland - Randers 1-1
Nordsjälland - Randers 2-2

SUPERLIGAN
2. Nordsjälland 11 7 2 2 28:18 23
14. Randers 11 1 4 6 7:15 7

Nordsjälland hemma
6 4 1 1 13:8 13

Formen
V, V, O, F, O

Senaste match
Silkeborg - Nordsjälland 2-4

Randers borta
6 1 1 4 6:10 4

Formen
F, F, V, O, V

Senaste match
Randers - Horsens 0-1

Nordsjälland kommer från en skön 4-2-seger borta mot Silkeborg i det som så roligt har fått namnet, "El Plastico". Konstgräs är ingen vanlig syn i dansk fotboll och om jag inte har helt fel är det bara dessa två klubbar som spelar på plasten. Klart att det är en fördel på hemmaplan och i Nordsjällands fall så har man haft det i många år, byggt ett lag därefter. Snabba och passningsskickliga spelare. Dessutom en väldigt ung trupp. Jag gillar det Nordsjälland gör och det är kul att se dem utmana i toppen av tabellen med många egna produkter och låg medelålder. Tre poäng i kväll = serieledning!

Har en del avbräck i truppen men Pascal Gregor och Lasse Petry gjorde comeback i senaste b-lagsfajten.

Randers har en helt okej trupp, sämre än senaste åren, men har fått en betydligt sämre start på säsongen än förväntat. Därför var det inte konstigt att coach Olafur Kristjansson fick kicken innan landslagsuppehållet. Holländaren Ricardo Moniz har tagit över, men vettefan om han hunnit komma in kläderna med tanke på landslagsuppehållet och så vidare. Har också en del avbräck.

FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson - Tranberg, Skovgaard, Mtiliga - Bartolec, Andersen, Jensen, Da Silva - Asante, Marcondes, Rasmussen

Saknar: Victor Nelsson (avstängd) samt skadade Emil Damgaard, Martin Frese, Mads "Mini" Pedersen och Godsway Donyoh

Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Agesen, Enghardt, Marxen - Lobjanidze, Kitchen, Lauenborg, Rodic - Kadrii, Pourié

Saknar: Jonas Bager (avstängd) och Brandur Hendriksson, Frederik Due, Joni Kauko, Kevin Conboy är skadade.

SPELTIPS
Tror hemmaplansfördelen avgör i dag och vinst ger serieledning. Nordsjälland spelas till fina 2.08 hos Coolbet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip