Norge gör ett starkt VM-kval och under tisdagskvällen ställs de mot tabelljumbon Gibraltar hemma på Ullevål Stadion i Oslo. Här kan det bli åka av och min teori är att norrmännen tar tag i det här direkt!

Norges har på fem omgångar i pågående VM-kval spelet in tio poäng så här långt. De inledde september månad med att spela 1-1 hemma mot Nederländerna och därefter tog de full pott borta mot Lettland genom en 2-0-seger. Siffrorna i Riga borde blivit större, men 2-0 stannade slutresultatet på och Norge nöjde sig med tre poäng, vilket resulterar i att de nu återfinns på en tredjeplats i gruppen på lika många poäng som tvåan Nederländerna.

Gibraltar, som är Norges nästa prövning i detta kvalspel, är som tidigare nämnt tabelljumbo. Noll poäng är inspelade och detta med 2-20 i målskillnad efter fem genomförda kvalmatcher. De kommer närmast från 3-0 i baken hemma mot Turkiet och i den matchen kostade Turkiet på sig en straffmiss redan efter fyra minuter spel och ställningen till pausvilan var 0-0, men mot Norge borta tror jag det blir åka av direkt från avspark.

Norge har ett riktigt intressant landslag. Offensiven är det heller inga fel på med en lirare som Erling Haaland på topp och nyttjar de målchanserna väl tror jag att det är goda chanser för att den här matchen är avgjord redan till pausvilan.

SPELTIPS
Norge -1,5 i första halvlek till 1.70 hos bet365 .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip