Norge tar emot Kosovo i en ren vänskapsmatch på Ullevål Stadion. Här är mitt speltips.

Liksom Sverige gjorde så lyckades Norge med bedriften att missa sommarens EM-fest.
Kvalfiaskot i grupp A betydde att både Spanien och Skottland kom långt före norrmännen som aldrig var riktigt nära. En rejäl missräkning med tanke på att det är fin generation spelare i grannlandet där Erling Haaland förstås är superstar.

Men vi minns ju Sverige bomma mästerskap även fast vi hade en världens bästa spelare i Zlatan Ibrahimovic. Så ja, det är sådant som kan hända. Skottland ska man inte nedvärdera för den sakens skull men jag tycker att Norge borde gjort det bättre. Nu till en betydelselös träningsmatch i stället. Kosovo står på andra sidan när Norge skickar ut med en hel del spelare från bra klubbar. Alexander Sörloth missar matchen men ersätts av MFF:s formstarke anfallare Erik Botheim. Norge kommer senast från 1-2-torsk mot Tjeckien och 1-1 mot Slovakien.

Det är inte direkt något namnstarkt motstånd som väntar Norge i form av Kosovo. Ett Kosovo som högst troligt kommer hit för att spela snålt.

Norges bredd avgör

Även om jag inte är säker på att Norge ställer ut sitt bästa lag så kommer det att bli en bra elva inför hemmapubliken tror jag. Nästa match mot Danmark väntar om tre dagar så räkna med många byten, men jag tror till slut att Norge nöter ned gästerna. Men det blir nog ingen seger med många mål.

Kosovo har endast denna match under samlingen, saknar en del spelare (Due to health reasons or injuries, Milot Rashica, Mirlind Kryeziu, Florent Muslija, Donat Rrudhani and Ismajl Beka are missing this time while Ismet Lushaku and Kreshnik Krasniqi have not been released from their clubs in Sweden and Norway) vilket ändå får mig att tro att norrmännen drar det längsta strået här.

SPELTIPS
Jag spelar Norge att vinna och under 3.5 mål till 2.05 hos X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip