Med en seger över Lettland på Ullevaal Stadion i Oslo går Norge upp i en temporär ledning i tabellen. Senare samma kväll ska Nederländerna gästa Montenegro. Med två omgångar kvar har Norge två poäng upp till Nederländerna, samt två poäng ner till Turkiet, som flåsar i nacken. Gästerna Lettland har bara fem poäng efter lika många omgångar. Dock har spelet sätt betydligt bättre ut sedan EM-uppehållet. Norge är megafavoriter till seger. Ändå känns det inte som att detta ska bli någon storseger.

För Norges del har det blivit fem segrar, två kryss och en förluster efter åtta landskamper i VM-kvalet. Omstarten får ändå ses som väldigt lyckosam, då Norge har kryssat mot Nederländerna och Turkiet, samt segrat över Lettland, Gibraltar och Montenegro. Dock så får de klara sig utan X-faktorn Erling Braut Haalands tjänster, på grund av höftproblem. Han är ett enormt avbräck med sina 5 mål på sex VM-kval landskamper. Även försvararen Stian Rode Gregersen saknas, på grund av en avstängning.

Lettland spelar för ära, eftersom en biljett till VM är omöjlig. De har lyckats ta en seger hemma mot Gibraltar, samt kryssat i två landskamper. Mot de bättre nationerna har det blivit fem förluster, samt ett oavgjort resultat i Turkiet. Mot Nederländerna lyckades Lettland bara förlora med 0 - 1, så de ska inte underskattas på något sätt. Laget har ändå helt okej spelare i mittfältaren Arturs Zjuzins samt anfallaren Vladislavs Gutkovskis, som har visat fin form under kvalet. Samt att försvaret har blivit ganska tajt.

När Lettland mötte Norge i hemlandet blev det en 0 - 2 förlust - där Erling Braut Haaland och Mohamed Elyounoussi nätade. Haalands frånvaro betyder så klart mycket när det kommer till målprotokollet. På grund av honom, samt att Lettland har spelat allt bättre och varit svårslagna, känns det inte som att det blir någon utklassning. Handikapp linan är satt på +2,5 mål till Lettland, som har råd att förlora matchen med två mål i marginal. Därmed blir det ett spel på att Lettland täcker +2,5 mål i handikapp.

Speltips Norge - Lettland:
Lettland +2,5 mål - odds 1.70 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Norge:
Örjan Haaskjold Nyland, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Marius Lode, Birger Meling, Morten Thorsby, Mathias Normann, Martin Ödegaard, Kristian Thorstvedt, Mohamed Elyounoussi & Alexander Sörloth.

Bekräftad startelva - Lettland:
Roberts Ozols, Roberts Savalnieks, Antonijs Cernomordijs, Kaspars Dubra, Raivis Jurkovskis, Martins Kigurs, Eduards Emsis, Andrejs Ciganiks, Roberts Uldrikis, Alvis Jaunzems & Vladislavs Gutkovskis.
---

This is the stats tab
This is the post tip