Efter sju spelade omgångar i VM-kvalet ligger Norge på en andraplats i gruppen, med två poäng bakom tabellettan Nederländerna. I den åttonden omgången tar Nederländerna emot Gibraltar på hemmaplan, så det är ytterst tveksamt att Norge kan gå om dem i tabellen då. För Norges del väntar Montenegro på Ullevål Stadion i Oslo, där det lätt kan bli ett målkalas.

Norge är givna favoriter till att slå Montenegro, även utan X-faktorn Erling Braut Haaland, som är fortsatt skadad. Totalt har det blivit 14 poäng för Norge, som sitter på en kvalplats till VM. Bakom sig har de Turkiet, som de mötte förra vecka, där det blev ett oavgjort resultat. Kerem Akturkoglu har Turkiet en tidig men toppanfallaren Kristian Thorstvedt kvitterade innan pausvilan. I den andra halvleken skapade Norge mycket men fick inte någon utdelning. Lättare blir det dock hemma mot Montenegro.

Inte för att Montenegro ska underskattas på något sätt. De ligger på en fjärde plats i tabellen, med tre poäng upp till Norge. Med tre omgångar kvar av VM-kvalet finns det en chans även för Montenegro att ta sig till mästerskapet. Förbundskaptenen Miodrag Radulovic har en anfallsstark trupp med mittfältsmotorn Nikola Vukcevic, som till vardags spelar i Levante, i den spanska La Liga. Även försvarare som Adam Marusic har förekommit i målprotokollet. Framåt finns rutinerade Stevan Jovetic och Fatos Beqiraj - som senast nätade två mål i 3 - 0 segern i Gibraltar. Försvaret håller ingen vidare nivå men framåt har det blivit elva mål hittills.

I och med att båda nationerna har en stor kraft fram i banan kan detta bli en underhållande tillställning. Montenegro måste dessutom gå för en seger, för att ens ha en chans till avancemang till VM. En skräll är faktiskt inte att utesluta, då Montenegro har en fin trupp. Norge är snäppet bättre och nätar i snitt två mål per landskamp. Att skrapa ihop tre mål i landskampen är något som Norge och Montenegro är fullt kapabla till att lyckas med tillsammans. Därmed blir det ett spel på över 2,5 mål i matchen.

Speltips Norge - Montenegro:
Över 2,5 mål - odds 2.18 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Norge:
Örjan Haaskjold Nyland, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling, Patrick Berg, Mats Moeller Daehli, Martin Ödegaard, Mohamed Elyounoussi, Jens Petter Hauge & Kristian Thorstvedt.

Bekräftad startelva - Montenegro:
Matija Sarkic, Risto Radunovic, Zarko Tomasevic, Igor Vujacic, Marko Vesovic, Marko Jankovic, Aleksandar Scekic, Nebojsa Kosovic, Sead Haksabanovic, Stevan Jovetic & Adam Marusic.
---

This is the stats tab
This is the post tip