Sista omgången av VM-kvalet i grupp C, där vi har ett spännande möte som betyder ingenting för båda lagen. Det handlar om Norge som tar emot Nordirland på Ullevål Stadion i Oslo. Det är redan klart att Nordirland kommer att sluta tvåa i gruppen, efter världsmästarna Tyskland och att Norge kommer att sluta fyra eller femma i gruppen. Som alltid, dock, när Norge är i farten, så ska vi räkna med mål både framåt och bakåt. Samtidigt är Nordirland vassa framåt så här ska båda lagen klara av att göra varsitt mål.

Även om Nordirland har säkrat andraplatsen i gruppen behöver de en poäng i den sista matchen för att säkerställa att de får en playoffplats. Detta då åtta av nio andraplacerade lag får spela playoff. För mig innebär inte detta att Nordirland kommer att backa hem och försöka få med sig ett kryss, i synnerhet inte när de ställs mot ett tokoffensivt lag som Lars Lagerbäck leder. I den senaste matchen blev det 1-3 förlust hemma mot Tyskland, där även då Nordirland var "klara" för playoff men valde att spela offensivt och anfallsrikt, vilket jag är övertygad om blir fallet även i den sista matchen.

När det kommer till Norge så har de kommit igång med målskyttet ordentligt. Senast blev det hela 8-0 borta mot San Marino, där Joshua King gjorde två av målen och Mohamed Elyounoussi tre av målen. På nio spelade matcher har fem av dem slutat med över 2,5 mål som Norge har varit involverade i, så här är det alltid full fart framåt. Då jag inte ser någon anledning för Norge att ändra sin taktik från en attraktiv fotboll till någon mer fokus på defensiven än tidigare vet jag att Norge kommer våga vinna och spela för att ta tre poäng i mötet. Detta kommer givetvis att öppna luckor bakåt och ge Nordirland goda chanser att kontra och göra mål.

Norge har gjort mål i samtliga hemmamatcher förutom i 0-3 förlusten mot Tyskland i den första gruppspels matchen. I det första mötet mellan Nordirland och Norge så vann Nordirland med 2-0 - men denna gång ska Norge, som har hittat målformen, göra minst ett mål.

Jag finner ett stort värde i att båda lag gör mål i denna öppna match och lägger ett spel till 2.05 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip