Vi har en kanonmatch framför oss på Ullevaal Stadion där en massa unga, talangfulla, nya stjärnor kommer till start då Norge möter Spanien i EM kvalet. Norge är ett av de landslag i fotboll som är mest på frammarsch, där de till och med ryktas bli starkare än Sverige. Vi hoppas att det inte blir fallet. Dock kan vi inte förbise den stora talangen som finns i Norges trupp bland spelare som mer och mer kommer fram i Europa. Spanien är favoriter till seger, men även norrmännen ska klara av att göra mål.

Lars Lagerbäck har ändå ett rätt så tacksamt jobb när han är förbundskapten för Norge. Norrmännen har inte direkt stora krav på sitt landslag, men vilka unga spelare de har på gång. På mittfältet har de 20-årige Martin Ödegaard, som prisades som månadens spelare i Real Sociedad och som har varit grym i La Liga och på topp har de Erling Braut Håland, som har spottat in mål i Österrikiska Bundersliga och Champions League. Därutöver finns det fler spelare som kommer att göra jobbet svårt för Spanien.

Med ett fåtal undantag som Sergio Ramos och Sergio Busquets så kommer Spanien till denna match med en ganska oerfaren trupp. De flesta av spelarna är nya i landslaget och har färre än 10 matcher på internationell nivå. Det är bland annat spelare som Pablo Sarabia, Kepa Arrizabalaga och Dani Ceballos. Real Madrid och Barcelonas dominans är över, eftersom de har endast tre spelare ihop i truppen (Sergio Ramos, Dani Carvajal och Sergio Busquets). Nedan kommer hela spanska truppen:

Målvakter: David de Gea (Man Utd), Kepa Arrizabalaga (Chelsea) och Pau Lopez (Roma)​.

​Backar: Dani Carvajal (Real Madrid), Sergio Reguilon (Sevilla), Jesus Navas (Sevilla), Diego Llorente (Real Sociedad), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Sergio Ramos (Real Madrid), Raul Albiol (Villarreal), Pau Torres (Villarreal) och Juan Bernat (PSG).

​Mittfältare: Santi Cazorla (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Man City), Fabian (Napoli), Dani Ceballos (Arsenal), Luis Alberto (Lazio), Saul (Atletico Madrid), Thiago (Bayern Munich) och Pablo Sarabia (PSG).

​Anfallare: Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Gerard Moreno (Villarreal) och Rodrigo (Valencia).

Marknaden anser att Spanien ska vinna matchen två gånger på tre försök och det finns ju inget värde i, då Spanien bygger ett nytt landslag. Däremot finns det ett stort värde i nästan dubbla pengar på att båda lag gör minst ett varsitt mål i matchen. Spanien gör i regel mål mot alla och alla. Norge har gjort mål i sina samtliga tio senaste matcher. När lagen möttes på Mestalla i Valencia vann Spanien med 2 - 1. Chansen är enorm att båda lagen gör mål även i detta möte och det utfallet spelas till 1.97 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Norge:
Rune Almenning Jarstein, Kristoffer Vassbakk Ajer, Haitam Aleesami, Haavard Nordtveit, Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen, Ole Kristian Selnaes, Sander Berge, Markus Henriksen, Martin Oedegaard & Joshua King.

Bekräftad startelva Spanien:
Kepa Arrizabalaga, Juan Bernat, Sergio Ramos, Raul Albiol, Jesus Navas, Saul Niguez, Sergio Busquets, Fabian, Daniel Ceballos, Mikel Oyarzabal & Rodrigo.
---

This is the stats tab
This is the post tip