Sverige dnb mot Norge spelas. Samma sak som asian +0 eller insatsen tillbaka vid oavgjort.

Sverige roterar kraftigt och Janne Andersson har bekräftat följande elva:

Nordfeldt;
Krafth, Jansson, Helander, Hult;
Claesson, Hiljemark, Larsson, Larsson;
Nyman, Guidetti.

Jag gillar den elvan. På åtminstone 5-6 positioner skiljer det inte så mycket mellan han som startar ikväll gentemot den som fick chansen mot Frankrike i fredags. Gubbar som Pontus Jansson, Krafth, Claesson och Sam Larsson tror jag kommer vara riktigt hungriga att visa vad de går för här. Tycker det är bra med en helt ny elva som garanterar fräscha ben.

Lagerbäck gör sex ändringar i sin elva gentemot Tjeckien-matchen:

Ørjan Nyland –
Per Egil Flo, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Jonas Svensson –
Mats Møller Dæhli, Anders Trondsen, Sander Berge, Moi Elyounoussi –
Alexander Søderlund, Bjørn Maars Johnsen.

Även om Norge ställt upp med bästa möjliga lag hade det här Sverigelaget haft bra chans i min bok. När de nu väljer att spela vidare med 5 spelare som spelade så sent som i lördags (bara två dagars vila) kombinerat med någon debutant så backar jag Sverige alla dagar i veckan. Känns som en ännu mer icke-samspelt elva än Sveriges. Namnen skrämmer inte och jag håller Guidetti, Sam Larsson, Hiljemark och Pontus Jansson ett snäpp över norrmännen.

Klart att Lagerbäck kommer vara väldigt sugen på att vinna den här med tanke opå hans historik, men det är knappast så att Norge rosat marknaden resultatmässigt de senaste åren. Har vunnit ytterst få matcher mot kvalificerat motstånd.

Nej, i stort sett samma gubbar i Sverige vann borta mot Portugal i våras. Tycker de ska ha bra chans även här.

This is the stats tab
This is the post tip