Norrby tar emot GIF Sundsvall på tisdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.80 hos Betsafe & Nordicbet .

Gick emot Sundsvall en del i början/mitten av säsongen. Ni kanske minns att de inledde väldigt bra poängmässigt. Mycket tack vare Pontus Engblom som gjorde mål på allt. Samtidigt kom de undan billigt bakåt i många matcher. Nu har man inte öst in mål framåt på samma sätt samtidigt som motståndarna haft mer rimlig utdelning. Och vi kan konstatera att det är fem raka förluster. Många lag upp till kvalplatsen, som nu känns långt borta. Faktiskt närmare negativt kval än positivt dito.

Men hela vägen tycker jag Giffarna varit ett "överlag". Vasst anfallsspel med Engblom, Berg och Blomberg samt nu även Hopcutt. Men samtidigt svagt försvarsspel. Från förra sommaren över vintern har de tappat många spelare, framför allt bakåt skulle jag säga. Medan de fått in bra ersättare framåt har backlinje och målvakt förblivit akilleshälar. 31 gjorda mål är fler än Halmstad, som har ena benet i Allsvenskan. Men 27 insläppta är fler än både Dalkurd och Umeå som ligger på kvalplats. Laget har högst målsnitt i serien tillsammans med Ljungskile.

Norrby är väl inte ett överlag på samma sätt. Men tycker deras offensiv sett vass ut senaste tiden med ett flertal spelare som känts formstarka. De har gjort en rätt bra säsong och är inte direkt indragna i bottenstriden, kan komma in med ett hyfsat avslappnad inställning till en sån här match.

Sundsvall måste börja vinna nu och de gör mål i varje match i stort sett. Men de håller sällan nollan. Bra chans för bägge lagen att näta med andra ord och jag tror inte något av lagen är supernöjda med att landa på 1-1. Överspelet känns därför mycket bra.

This is the stats tab
This is the post tip