Örgryte åker till Borås för bortamatch mot Norrby.
Mitt speltips: Örgryte vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Asian +0 eller DNB alltså.

Nian mot elvan i tabellen. Örgryte går in i den här omgången tre poäng före Norrby.

Tycker ÖIS blivit väl stora underdogs här. Kort resa till Borås men förvisso konstgräs till skillnad från vanligt gräs som ÖIS är vana vid. Tycker Örgryte sett klart bättre ut senaste veckorna. Från att ha varit en av säsongens stora besvikelser har de nu sju raka utan förlust. Har dessutom slagit ett par bra lag och gjort bra insatser längs vägen. Näst senast fick även anfallaren Bergmark-Wiberg äntligen göra mål då han krönte en mycket bra insats mot J Södra med att göra två mål. Stort plus om han kan komma igång och bidra i en offensiv som slitit en del.

Örgryte har inte rosat marknaden på bortaplan (bara en seger hittills) och på konstgräs har de gått 0-2-2 hittills. Men känslan är att de är betydligt bättre nu än tidigare, så lägger inte så stor vikt vid vad som varit för deras del.

Norrby har bara spelat sex hemmamatcher hittills (de flesta andra har sju eller åtta), men poängmässigt är de seriens sämsta hemmalag hittills. Så något utpräglat hemmalag har de inte varit hittills i alla fall. Inledde säsongen bra, men nu står de på en seger senaste elva matcherna. Har en trupp som på pappret känns okej med ett par spelare med bra meriter (Pekalski, Rexhepi) blandat med rutinerade bevisade Superettanspelare (Azulay, Savolainen, Krasniqi) och en del talanger. Tycker dock inte de imponerar spelmässigt och de känns rätt uddlösa framåt. Att döma v de senaste matcherna känns det inte riktigt som laget är på gång.

Håller Örgryte högre rankat än de ligger rent tabellmässigt för dagen. Mot ett Norrby som vunnit blott tre matcher på hela säsongen tror jag inte de förlorar. Till ett trevligt underdog-odds måste jag backa upp laget - konstgräset till trots.

Speltips: Örgryte vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip