SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Norrby tar emot Öster på Borås Arena på söndagen.
Mitt speltips: Norrby gör över 1,5 mål.
Odds 2.10 hos bet365 .

Fjärdeplacerade Öster jagar en allsvensk kvalplats medan tiondeplacerade Norrby försöker hålla avstånd neråt i tabellen. Skiljer tolv poäng mellan lagen, men jag tycker inte det är så stor klasskillnad i grunden. I synnerhet inte när Norrby får spela på Borås Arenas konstgräs. Åldersstigna Öster (med näst högst snittålder i serien) har ett lag som inte känns gjutna för att spela på det underlaget. Har visserligen inte förlorat på konstgräs den här säsongen, men har enligt mig haft en del medstuds i plastmatcherna som gett raden 2-4-0.

Medstuds har Norrby inte haft senaste tiden.
- Hade 2-0 nere i Trelleborg som blev 2-2 senast.
- Innan dess gjorde laget en bra match mot överlägsna Degerfors, men föll ändå med 2-0.
- Samma sak mot GIF Sundsvall innan dess (0-1).

Laget har gjort bra prestationer och det skapas många målchanser, men tyvärr gör de inte tillräckligt många mål. Nu måste de börja vända kryss till segrar, vilket de själva varit inne på. Lär inte vara nöjda med 1-1 här.

Öster har gått bra senaste tiden, men enligt mig är det en kombination av medstuds och bra spelschema. Känslan är att de fått möta lag i precis rätt läge. Fick möta GAIS inna nde vaknade till, vann en tajt match hemma mot Trelleborg med 1-0 efter en straffräddning och fick möta ett skadedrabbat Brage näst senast. Öster är ett lag för övre halvan helt klart, men enligt mig är de klart sämre än de lagen som ligger ovanför. Jag tror inte de kommer orka blanda sig in i kvalplatsen till Allsvenskan in i mål.

Sett till expected goals against enligt statistiktjänsten jag använder har Öster överpresterat hittills. Bra målvaktsspel, flax och ineffektiva motståndare har gjort att laget släppt in 25 mål när de "borde" ha fått vaska nätet 31-32 gånger snarare. Samtidigt har Norrby spelat bra senaste tiden, men inte fått utdelning. Över tid har Norrby gjort färre mål än de borde.

Jag tror det blir lite retroaktiv utdelning för Norrby här. Hemma är de normalt sett bra och de borde ha bra chans att såra Öster här. Dock osäker på om två mål räcker till seger för deras del, så därför väljer jag det här spelet i stället för raka ettan. Tänkbara slutresultat för mig är 2-2, 2-1, 3-1 eller liknande.

This is the stats tab
This is the post tip