Jag har tippat Varberg att åka ur i år och i premiären mot Örgryte (0-2) tyckte jag inte mig se något som talade emot detta.

Premiären

Frej - Norrby 2-2

Norrby lag:
Mergim Krasniqi – Alen Krasnici, Medi Dresevic, Jonathan Azulay, Marc Axengren – Abdo Saidi (Hugo Svensson), Nino Osmanagic, Marcus Översjö (Shkelqim Krasniqi), Nicklas Savolainen, Adam Eriksson – Ricky Yarsuvat (Kardo Aso)

Varberg - Örgryte 0-2

Matt Pyzdrowski Hampus Zackrisson Joakim Lindner Oliver Stanisic Jakob Bergman Eddie Tran Albert Ejupi Nahom Girmai Albin Skoglund Perparim Beqaj Gabriel Altemark Vanneryr

Varberg har tappat i princip hela laget från i fjol och det är Altemark Vanneryr och Joakim Lindner som får bära upp ett helt nytt bygge. Värvningarna har knappt nån rutin från den här nivån och laget känns på det stora hela väldigt tunt. Fick Eddie Tran utvisad senast mot Örgryte så han saknas här. Även innan utvisningen tyckte jag man såg klasskillnaden rätt så tydligt, och då var planen svårspelad. I dag kommer det gå fort på Borås arenas plast.

Norrby är underskattat i min bok. Med Ricky Yarsuvat och Lasse Nilsson på topp så kommer många försvar att få se sig besegrade den här säsongen. Nilsson saknades i 2-2-matchen mot Frej, där Norrby kvitterade i slutminuterna, men ska vara med i truppen till söndagens fajt.

Norrby hemma på Borås arena är att vältrillande lag och med både mer spets och längre tid tillsammans än Varberg. Frej är ett annat bra och underskattat lag i år så en poäng på Vikingavallen i premiären är fullt godkänt tycker jag.

SPELTIPS
Det här vinner Norrby tror jag. Vi får ett bra odds på rak seger: 2.10 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip