Vasalund gästar Norrby på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget. Bethard eller FastBet .

Toppen mot botten. Femteplacerade Norrby mot jumbon Vasalund. Men efter 18 spelade omgångar skiljer det "bara" 14 poäng mellan lagen, i den som vanligt jämna Superettan. Och det är väl lite så jag tänker kring den här matchen. Klart att Norrby ska vara favoriter, men tycker de blivit för stora sådana här. Superettan är en jämn serie där alla kan slå alla och då tycker jag 2.30+ är för högt.

Vasalund har på intet sätt gett upp i kampen om nytt kontrakt. Anställde nyligen Björknesjö som huvudtränare och det har väl fått viss effekt. Har nyligen spelat 0-1 över 180 minuter mot Helsingborg i två rätt jämna matcher. Blev poäng på Olympia efter 0-0, men kunde mycket väl varit en eller tre poäng i hemmamatchen där de var bättre. Sen har de nyligen slagit Falkenberg + AFC men tagit 0 poäng över två matcher mot GAIS. Så de uppträder lite ojämnt. Under sommaren har de fått in bekanta spelare som Hien och Bulut på lån (från DIF och Sirius) vilket spetsat truppen lite. När de får träff prestationsmässigt är de inte alls en slagpåse i den här serien. Sju av elva förluster har varit med uddamålet, så de är med i matcherna oftast.

Norrby hängde länge med i den absoluta toppen men har tappat lite fart senaste tiden. Bara tagit en av nio möjliga poäng och åkte även ur Svenska Cupen mot Ängelholm nyligen. Saknar nyttige offensive spelaren Strömberg som är avstängd.

Klart Norrby kan vinna här, men tycker de blivit för stora favoriter. Vasalundshögstanivå är hög nog för att ta poäng här och jag tror de gör det oftare än oddsen indikerar.

Speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget.

This is the stats tab
This is the post tip