Speltips: Inget mål före minut 28 till 1.83 hos bet365 (hittas under fliken “mål”)

__________

Det går fort även i fotboll. För två omgångar sedan snackades det om att AIK lämnat bottenstriden och det var positiva tongångar. Men med två oavgjorda matcher och andra lags resultat är nu AIK på nedflyttningsplats och nu börjar stressen att infinna sig igen. Mer lugn är det hos IFK Norrköping som gjort det bra denna säsong och ligger på en stabil femteplats. De vill nog mer än gärna sätta käppar i hjulet på AIK, så räkna med ett hungrigt hemmalag.


IFK Norrköping
Senaste match: Halmstad - Norrköping 1-3
xG: 0.77 - 2.38
Skott/Skott på mål: 11/5 - 18/7
Hörnor: 3-3
Gästerna började matchen rätt så svagt där Halmstad hade ett par lägen även innan 1-0. IFK Norrköping skulle dock resa sig snabbt och vände på matchen inom loppet av två minuter mot ett paralyserat Halmstad. Andra halvlek var desto mer öppen men där Vito snyggt kunde punktera matchen. Unga Sigurgeirsson fick sin första start och det är ingen tvekan om att det finns potential där.


AIK
Senaste match (AS): AIK - BP 2-2
xG: 1.92 - 1.83
Skott/Skott på mål: 23/5 - 14/4
Hörnor: 4-4
En besvikelse till insats där AIK inte alls kommer upp i nivå under de första 30 minuterna. BP spelar fartfyllt och med mycket rörelse på mittfältet som AIK får svårt att få tag i. BP tog ledningen rättvist medan AIK kvitterade strax innan halvtid. I andra halvlek var det desto mer öppet där AIK behövde gå för seger men där BP gör mål sent i matchen, AIK skulle dock komma tillbaka en sista gång där Faraj gör ett nickmål strax före slutvisslan.


Läget i lagen?
Två tyngre skador under senaste veckan har drabbat lagen. John Guidetti fick kliva av i matchen mot Dalkurd med en bristning i vaden och missar resten av säsongen. Jacob Ortmark missar också resten av säsongen med en knäskada.
Utöver det är Traustason, Kalley och Khazeni tveksamma. Där har de sistnämnda missat 1-2 av de senaste matcherna. I AIK är i stort sett hela truppen uttagningsbar och sådana spelare som Taha Ayari eller Abdihakin Ali kanske får mer speltid här efter sina insatser i cupen.

Mycket står på spel för gästerna - vill ha en mer kontrollerad inledning på matchen?

I skrivande stund är faktiskt AIK favoriter trots bortaplan. Visserligen spelar laget för sin existens men IFK Norrköping kommer vara laddade på att inte ge bort någonting på sin hemmaarena och i synnerhet inte till AIK. Kikar man på lite underliggande statistik så har AIK tagit ett litet steg tillbaka och haft mycket med sig på sistone, medan IFK Norrköping spelat bättre och bättre. Tycker dock matchen känns väldigt lurig och det är svårt att få grepp om AIK under Henning Berg, de har valt en mer defensivt inriktad fotboll och bara fokuset på poäng vilket ändå gjort att laget undvikit förluster. Tror inte man går i samma fälla som IFK Göteborg där de blev helt sönderkontrade av IFK Norrköping. Kan därmed se en mer försiktig matchbild inledningsvis där ett IFK Norrköping där Riddersholm ofta påpekar att de inte är intresserade av något bolltrillande utan ställa om snabbt och komma till avslut medan AIK vill hitta den defensiva balansen. Under Henning Bergs tid har det bara blivit ett tidigt mål och det var senast mot BP, AIK får diktera villkoren här?

Speltips: Inget mål före minut 28 till 1.83 hos bet365 (hittas under fliken “mål”)
This is the stats tab
This is the post tip