Degerfors och Norrköping gör upp på torsdagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen.

Resultatmässig succé för bägge lagen senast:
- Ett tillbakapressat Degerfors slog DIF med 2-0 efter två finfina Edvardsen-mål.
- Norrköping var spetsigare än AIK och vann med 2-0 efter två Adegbenro-mål.

Spelmässigt var nog inget av lagen supernöjda och det var inte logiskt att det blev hållen nolla sett till hur matcherna såg ut. Tror bägge lagen helst vill spela på ett annat sätt med mer bollinnehav än de gjorde i de matcherna. Här tror jag det blir en lite annan matchbild. Norrköping kommer såklart blåsa på för att vinna, men även Degerfors borde bjuda upp mer spelmässigt än de gjorde mot Djurgården då de blev tvingade att mest försvara sig.

Utöver den matchen har Degerfors släppt in mål i alla matcher hittills. Släppt till många målchanser i stort sett i varje match och måste nu rotera på målvaktspositionen. Mot Adegbenro i storform och en allt bättre Haksabanovic tror jag inte det blir en nolla.

Peking har hållit nollan i två raka, men AIK kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål senast. Jag är inte helt såld på försvaret ännu och nu har de bara två vilodagar jämfört med Degens tre. Tror att Edvardsens mål kan bli till lite av en islossning för hans del och det kan bli viktigt för framtiden för Degen. Nykomlingen vill ju spela en offensiv fotboll som de gjorde i Superettan och då tror jag konstgräs passar laget rätt så bra snarare än ojämna gräsplaner. Mot ett offensivt balanserat Norrköping kommer de garanterat få sina chanser.

Tror på mycket bra chans för bägge lagen att göra mål här, den som vill ha ett mer normalt spel kan nöja sig med BLGM. Men jag tror inte vi landar på 1-1 och väljer därför det här specialspelet.

This is the stats tab
This is the post tip