Norrköping tar emot Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: Under tre mål asian. Finns under fliken för asian hcp på exempelvis bet365 eller Expekt.
Spelet innebär:
0-2 mål i matchen = Vinst.
3 mål i matchen = Push och insatsen återbetald.
4+ mål i matchen = Förlust på spelet.

Degerfors är ett av lagen det är lite läskigt att spela underspel på. Allsvenskans sämsta defensiv och experter på hårressande misstag. Någonstans tänker jag mig väl att de ändå får försöka dra några slutsatser av att de släppt in extremt många mål första halvan av säsongen och att de får försöka anpassa sitt spel lite. Det är så laget hanterat tidigare säsonger när de legat risigt till. Lite mer cyniskt spel, vilket räddat upp läget.

Ställs mot ett IFK Norrköping jag inte är superförtjust i. Arnor Sigurdsson har lämnat ett stort offensivt hål i laget och Totte Nyman har inte varit lika vass i år som tidigare säsonger. Utöver forwardsstjärnan finns det lite yngre spännande spelare som är väldigt ojämna - en bra dag är de bra. Men ofta är det ojämnt. Framför allt är Norrköping inte det lag som skämde bort allsvenska publiken med fint offensivt spel under säsongerna 2015-2021 ungefär. Är inte ett lag som för spelet och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg längre, föredrar omställningar. Därför tror jag den här typen av uppgifter passar Peking rätt dåligt. En hemmapoäng mot Sirius, BP och Halmstad kanske säger en del. Peking snittar relativt sett få avslut/match, de är sällan i motståndarnas straffområde och deras xg är relativt lågt också.

Degerfors uddlösa

Degerfors har åkt på en tuff skada i Vukojevic. Värvat in Pashang Abdullah, vilket är ett namn som öst in mål i lägre serier.
Inte bevisat sig på allsvensk nivå ännu. Sett till de senaste matcherna har Degerfors skapat extremt lite mot Sirius (nollade) mot BP (Sidklev kastade in två bollar) och Värnamo. Inget tyder just nu på att det där ska bli särskilt mycket bättre.

Degen har också plockat in rutinerade defensiva namn som Douglas Bergqvist på mittbacken och Johan Mårtensson på centralt fält. Över tid är väl åtminstone tanken att de ska stärka upp de bakre leden.

När de här bägge lagen möttes i Degerfors var det en väldigt händelsefattig match med få vassa målchanser. Peking gjorde två mål på lågt xg, i övrigt hände väldigt lite. Inte för att historia behöver påverka den här matchen, men sedan Degerfors gick upp i Allsvenskan har de här spelat fem matcher mot varandra. Fyra har gått under 2,5 mål.

För att spelet ska förlora krävs fyra mål i matchen. Degerfors, som har ett av de högsta målsnitten i serien, har haft det i 6/16. Norrköping i 3/16. Så i kombination har det inträffat i 9/31 matcher den här säsongen.

Jag tycker det här är en hög mållina. Räknar med ett lite mer defensivt Degerfors mot ett i mitt tycke uddlöst Peking. Kan se att det här blir lite tajtare ön vad oddsen indikerar.
This is the stats tab
This is the post tip