IFK Norrköping tar emot Halmstad på måndagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Det här ska bli en intressant match att titta på. Att Halmstad rent generellt är ett lag som föredrar att stå lågt och låta motståndarna ha boll vet väl alla i det här laget. Klart lägst bollinnehavssnitt i serien. Så spelar laget allt som oftast och jag ser inte varför det skulle bli på något annat sätt här. Det är ett välorganiserat lag som inte bjuder motståndarna på något. Inga utsvävningar. Det tas tid vid fasta situationer. Spelas smart. Skapar överlag inte så mycket och gör sällan fler än ett mål per match.

Ställs här mot ett hemmalag i IFK Norrköping som också är ett lag som har väldigt lite boll. Den här säsongen har Peking kanske varit som bäst när de fått ställa om på motståndet och låta Totte Nyman/Sigurdsson hitta på något där fram. Jag tror inte laget är färdigt nog att spela ut ett lågt stående välorganiserat lag själva. Att systematiskt passningsspela sig fram till målchanser ser jag inte riktigt i dagens Peking - kreativiteten är inte riktigt där enligt mig.

Sigurdsson svårt saknad

Att Arnor Sigurdsson lämnat Norrköping är såklart ett stort avbräck. Islänningen kunde skapa saker på egen hand, men han drog också på sig bevakning och vilket öppnade upp för andra. Norrköping har visserligen gjort 20 mål i år, men bakom den siffran ser statistiken rätt svag ut. Låg total xg-summa (bara Varberg har lägre xg hittills enligt Wyscouts statistik, ser liknande ut för andra tjänster). Kommer till relativt få avslut, är sällan i motståndarnas straffområde och så vidare. Statistiken stämmer väl med vad jag tycker om Norrköping den här säsongen - jag är inte alls imponerad faktiskt.

Jag tror det här blir en rätt så tajt match. Ett defensivt Halmstad som låter ett uddlöst Norrköping föra spelet utan att kanske skapa särskilt mycket. Att då få under 2,5 mål till högre odds än över känns som en bra startposition i matchen. Lär gå att ta sig ur undern live om det skulle se ut som en bra idé vid det laget.

1-1?
This is the stats tab
This is the post tip