Kan Hammarby ta chansen att knappa in i guldstriden?

Senaste möten
Hammarby - Norrköping 3-0
Hammarby - Norrköping 3-2 (Svenska Cupen)

Allsvenskan
3. Hammarby 20 12 4 4 42:16 40
11. Norrköping 20 5 6 9 22:27 21

Peking hemma
10 3 2 5 14:14 11

Formen
V, O, F, O, V

Senaste matcher
Varberg - Norrköping 1-1
Täby - Norrköping 0-2 (Svenska Cupen)

Bajen borta
9 5 1 3 15:7 16

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
AIK - Hammarby 2-2
Nyköping - Hammarby 1-2 (Svenska Cupen)

I kväll är det dags för IFK Norrköping att ta sig an tufft motstånd i form av Hammarby. Gästerna kommer senast från 2-2 i derbyt mot AIK, ett rätt så rättvist resultat sett till matchbilden. Peking fick bara 1-1 mot Varberg efter en sen kvittering av Robin Simovic. Tufft för Norrköping vars form inte alls är rolig efter tränarbytet från Rikard Norling till Glen Riddersholm.
Det känns som ett bortkastat år för Norrköping medan Hammarby kan ha något stort på gång. Det finns väldigt mycket som är på plats i Bajen. För första gången på länge tycker jag att man har en tränare som kan sätta både ett försvars- och anfallsspel. Man har individuell kvalitet, ungdomlig entusiasm och kvalitet på nyckelspelare som Nahir Besara, Veton Berisha, Darijan Bojanic och Mohanad Jeahze.
I min bok så är Hammarby för bra för Norrköping just nu och kommer att åka hem med tre poäng. Vad som är emot är mestadels att Bajen får någon guldfrossa, men med tanke på att det är flera lag inblandat fortfarande och rätt många matcher kvar tror jag inte vi kommer se den typen av mentala kollapser ännu. Solklar 3-0-seger till Bajen sist lagen möttes.

Dennis Collander, Richard Magyar och Jon Gudni Fjóluson fortsätter sin rehab. Loret Sadiku är i träning men ännu inte matchredo.

SPELTIPS
Jag spelar Hammarby till 1.90 hos Bethard (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip