Rak seger för IFK Norrköping spelas mot IFK Göteborg.

Lurig match. Hade man fått det här oddset på Peking hemma mot Blåvitt för någon månad sedan hade man lastat huset, frugan och hunden. Men nu är vi i mitten av maj och det vi sett hittills är en mycket svag allsvensk start av IFK Norrköping medan Blåvitt imponerat. Peking nämndes som en guldkandidat inför säsongen, men har inte fått till det alls spelmässigt. Prestigenyförvärv som Totte Nyman och Haksabanovic har inte gjort några stora avtryck än så länge. Bakåt saknas Ante Johanssons ledaregenskaper och uppspelsfot. Thern och Fransson ska kunna vara dominanta på centralt mittfält men har inte imponerat alls. Lagets offensiv borde kunna vara topp tre-fyra i serien, men faktum är att Peking har lägst xG-siffra i hela Allsvenskan. Summan av kvalitén på deras målchanser har varit sämst av samtliga 16 lag alltså, oerhört anmärkningsvärt. Enda segern de tagit var den stökiga och rätt oförtjänta 4-3-segern mot Falkenberg. Kan så oerhört mycket bättre än de visat hittills, framför allt på hemmaplan.

Här måste det bara vara seger som gäller. Har inte på något sätt råd att slarva bort poäng i en sån här match.

Uppgiften Peking ställs inför är tuff. Blåvitt har som bekant imponerat stort hittills. Poyas trupp har dragits med skador på ett flertal av de mest namnkunniga och seniora spelarna. Men det har inte gjort särskilt mycket då de släppt fram det ena stjärnskottet efter det andra. Försvarsmässigt har det väl sett okej snarare än glimrande ut (även om bara MFF har bättre statistik för xG against). Gjort flest mål i serien, men har åtta lag före sig i xG-ligan (som alltså skapat målchanser av en sammanlagd bättre kvalitét). Med en så ung trupp och trolig startelva så kommer prestationerna över tid bli ojämna, har svårt att se IFK imponera på samma sätt även fortsättningsvis. Blir ett intressant läge för Göteborg nu när Vibe, Abraham, Söder, Barny och Seb Eriksson är tillgängliga. Rucka på den elva som levererat så fint hittills? Mata in seniora pjäser som nog inte är helt hundra?

Peking har legat på en hög nivå ett flertal säonger på raken med i stort sett det här materialet. I år har de inte fått till det som sagt och den stora frågan man får ställa sig är hur länge man fortsatt ska se på Norrköping som ett topplag. För mig är den här matchen lite av sista chansen för deras del. Schemat de haft hittills är rätt tufft:
AIK och MFF hemma (två poäng). Helsingborg, Kalmar, Djurgården och Elfsborg är inga lätta bortamatcher. Men den svaga poängskörden ska inte bortförklaras med hänvisning till det. Det tuffa schemat gör dock att jag är villig att ge Peking en chans till innan jag dömer ut dem helt.

Dags att leverera nu och då ska de bara vara en klass bättre än Blåvitt, särskilt hemma på konstgräset.

Speltips: 1 - odds 2.05 hos SpeedyBet .

This is the stats tab
This is the post tip