Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.77 hos nya Expekt

__________

När de flesta matcher under hösten innehåller olidlig spänning och stor press så kommer här en match där lagen mer eller mindre inte har något att spela för. Däremot ska det väl inte spela alltför stor roll här med två lag som fortfarande vill utvecklas och bygga något hållbart över tid. Norrköping hade en rätt så positiv trend med flertalet segrar men nu har det bara blivit en poäng på de fyra senaste matcherna. Tvärtom har det varit för Kalmar FF där det numera pekar åt rätt håll efter att ha vunnit mot både Häcken och Elfsborg på senare tid. Riktiga styrkebesked så att säga.


Norrköping
Senaste match: BP - Norrköping 2-2
xG: 1.71 - 1.23
Skott/Skott på mål: 15/7 - 11/6
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 8 - 2
Det har varit ett par förändringar på sistone i IFK Norrköping vilket gjort att elvorna inte haft samma kontinuitet. Här stängde BP som rätt klara favoriter, mycket på grund av motivation men också en rätt så svag elva av Peking. Matchen skulle dock bli väldigt jämn och det var ett Peking som gjorde två riktigt snygga mål i den första halvleken. Allt såg ut att gå mot en härlig revansch däremot så skulle BP få in ett alldeles för billigt reduceringsmål och mot slutet hade Peking både en och två chanser att punktera matchen. Istället skulle kunde dock Vasic sätta kvitteringen på en konstspark strax före slutvisslan. Oerhört surt att tappa 2–0 för Peking med den dystra formkurvan.

Kalmar
Senaste match: Kalmar FF - Häcken 1-0
xG: 0.42 - 1.21
Skott/Skott på mål: 4/3 - 12/6
Possession(%): 38 - 62
Hörnor: 1 - 12
Hemmalaget spelade emot Häcken i precis rätt läge, de var slitna efter åkturen på fotbollsplanen mot Leverkusen och själva resan. Kalmar visade som vanligt ingen respekt mot toppklubbarna och man tog ledningen direkt genom ett fint kombinationsspel där Deniz Hummet dundrade in bollen. Överlag var det en öppen matchbild där det absolut kunnat bli fler mål men Kalmar lyckades hålla undan och ta tre sköna poäng.

Avstängd: Ricardo Friedrich (Kalmar FF)

Återigen mycket fart när IFK Norrköping jagar revansch

Senaste matcherna har förståeligt nog sett mer öppna och avslappnade ut. Man ger chansen till spelare som är mer tilltänkta inför nästa säsong och försöker hitta mer kreativitet och kombinationer i speluppbyggnad och i synnerhet offensiven. Deniz Hummet i Kalmar FF vill säkerligen fortsätta bevisa att han är något att satsa vidare på i strikerpositionen. Medan IFK Norrköpings defensiv har lämnat betydligt mer att önska men där de ändå skapar väldigt mycket framåt. Tror inte direkt det blir några handbromsar i denna match utan det kommer fortsätta vara svängigt och med ett Kalmar som får klara sig utan sin viktiga målvakt Friedrich så blir det inte några överjävliga räddningar igen. Väntar mig två offensiva halvlekar här.

Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.77 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip