Malmö FF reser till Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian. Spelet innebär:
Noll, ett eller två mål = Vinst.
Tre mål = Push och insatsen åter.
Fyra eller fler mål = Förlust på spelet.

För att spelet ska rättas rött krävs alltså fyra eller fler mål, vilket skett i 11/27 Malmömatcher.
För Norrköping har det inträffat i 8/27 allsvenska matcher.
Bägge lagen snittar tre mål per match.

En hel del på spel här för guldjagande Malmö FF. De spelar före Elfsborg, så de kommer inte veta vad boråsarna gör den här omgången. Så Malmö måste med största sannolikhet vinna, det är kanske en faktor som talar emot ett underspel. För om det står oavgjort lär de nog gå för det. Men det är som sagt mycket på spel och en konstgräsmatch. Numera kanske inte Malmö är ett lika konstgräshatande lag som de brukade vara, men det är inget favoritunderlag.

Nu blev det visserligen fem gjorda mål förra omgången, men då var det Varberg som stod på andra sidan. Fem mål var en klar överprestation sett till xg dessutom. Saknar som bekant Oliver Berg i offensiven, men konkurrensen är ändå tuff. Så just det borde inte påverka så mycket.

Malmö nollar Peking?

Bakåt är Malmö FF tillsammans med Elfsborg seriens klart bästa lag. Bara 23 insläppta och lägst expected goals against. Släpper till minst antal skott per match. Efter Pontus Janssons återkomst sedan avstängningen ser försvaret bra ut både i praktik och på papper. Tror de har mycket bra chans att hålla nollan mot ett Norrköping vars offensiv jag inte tycker är något extra.

Norrköping har inte så mycket att spela för tabellmässigt, men de har chans att påverka guldstriden här. Hemmaplan och lär vara mycket folk, så nog kommer det finnas motivation. Framför allt för att försöka packa ihop det och göra det svårt för Malmö. Minns motsvarande möte i Malmö, dp Peking var väldigt defensiva första halvlek. Packade ihop det och försökte knappt anfalla själva. Tror Riddersholm kommer försöka sig på samma taktik här.

Jag tror på en matchbild där Malmö kan vara rätt spända. Tror inte de vill ha en hawaii-matchbild där de byter chanser med Peking, för åker de på första målet blir det jobbigt. 3.0 är en hög mållina och jag tycker undern är en bra startposition in i den här matchen. Kan mycket väl bli en del ställningskrig inledningsvis och då kommer du kunna ta ett överspel live på en lägre lina om matchen börjar öppna upp sig.

0-2?
This is the stats tab
This is the post tip