IFK Norrköping tar emot Mjällby på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Hade den här matchen spelats tidigare under säsongen hade jag nog i första hand sneglat mot ett underspel. Är inte helt såld på Pekings offensiv. Mjällby är som bekant ett av lagen med en ganska stark förmåga att packa ihop det och göra det svårt för motståndarna. Hade sett framför mig en match där ett uddlöst Peking för spelet mot ett bekvämt Mjällby. Men tabelläget gör att jag tror på mål den här gången.

Många lag är indragna i bottenstriden. Tre lag krigar om guldet. Sen finns det ett mittenskikt med bland annat de här två lagen utan något särskilt att spela för. Hemmaplansfördel i Svenska Cupen i februari! Kan med andra ord gå in rätt avslappnat till matchen.

För Peking är en hemmamatch mot ett sånt här lag en match de bara måste gå för att vinna. Som jag nämnde befinner de sig i mittenskiktet av tabellen, men de har en minichans att ta fjärdeplatsen. Då är det bara seger som gäller här. De har gjort mål i nio av elva hemmamatcher och bör kunna göra det även här.

Bortastarka Mjällby

Mjällby har varit väldigt bra borta den här säsongen. Tredje högst poängantal på bortaplan och har gjort mål i sex av elva och har vunnit sex matcher. Var lite tajtare inledningsvis den här säsongen men gjort mål i fyra av de senaste fem nu.

Tycker offensiven sett allr bättre ut från sommaren och framåt. "Löken" har kommit in i laget, Fenger har börjat leverera och de har fått tillbaka Bergström som ett alternativ. Alltid farliga på fasta situationer också. Bara två lag har gjort färre mål än Mjällby sett till hela säsongen, men tycker de är bättre här och nu än tidigare under säsongen.

Norrköping är väldigt målpålitliga (19/22 har de nätat i). På hemmaplan ska de ha jättebra chans att näta. Den större frågan för det här spelet är om Mjällby kan göra det också. Vill ändå tro på bra chans här sett till att de varit vassare offensivt senaste tiden. Dessutom bör bägge lagen kunna gå in i matchen totalt avslappnade. Inte mycket att förlora.

Så jag tror det är en rätt bra chans att det blir en trevlig historia med en del målchanser.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip