Svenska cupen-fajt i Norrtälje i kväll där ett bottenlag i division 2 möter ett topplag i division 1. Ska bara kunna gå på ett sätt.

DIV 2 NORRA SVEALAND
12. Norrtälje 11 0 6 5 9:19 6

Formen
F, O, O, O, O

Senaste match
Norrtälje - Gamla Upsala 0-3

DIV 1 NORRLAND
3. Sollentuna 9 5 2 2 13:8 17

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Arameisk Syrianska - Sollentuna 0-1

Två lag som möttes och kamperade i toppen av division 2 Norra Svealand i fjol ställs mot varandra i kväll i svenska cupens kvalomgång 1. Vinnaren här får ett allsvenskt- eller superettanlag på hemmaplan i nästa omgång, så inget snack om att det finns motivation att gå vidare. Norrtälje var ett topplag i div2 i fjol men blev sedan "sönderköpta". Spelare som Emil Skogh (Örgryte) och Albin Seger (IFK Värnamo) var bara några av spelarna som lämnade laget efter säsongen. Sedan dess har det gått riktigt tungt. BKV ligger i botten av tabellen och slåss för kontraktet i år. Har dessutom flera skadade och halvskadade spelare som de knappats kommer chansa med i kväll.

Sollentuna går otroligt starkt som nykomling i division 1 norra. Laget arbetar hårt, är välorganiserade och vassa i kontringsspelet. Här lär de få föra matchen på ett annat sätt än de brukar göra i norrettan, samtidigt är BKV så pass mycket sämre än lagen de möter i division 1 att det ska de inte ha några problem med. Finns individuell kvalitet att avgöra matchen i laget och med tanke på tabelläget i div1 så tror jag att Sollentuna kommer att prioritera avancemang till nästa omgång. Blir säkert rotation på någon eller några platser, men trots det ska man bara vinna mot ett skadedrabbat Norrtälje.

Norrtälje torskade senast med 0-3 hemma mot Gamla Upsala, ett lag som Sollentuna skulle slå alla dagar i veckan om de gick in för det.

SPELTIPS
Sollentuna bör inte ha några problem att avancera här och jag spelar bortaseger -1,5 till 1,81 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip