Speltips: Båda lagen gör mål i matchen @ 1,75 - Bethard -

Lunchmatch från England där Norwich och Leeds ställs mot varandra i den första av två matcher där vinnaren går till final och får möta antingen Southampton eller West Brom i en direkt avgörande match om en plats i nästa säsongs Premier League.

Norwich knep sista play-off platsen framför nosen på Middlesbrough och Hull trots att man föll i sista matchen och kryssade i de två föregående. Det var en rätt grå tillställning mellan två ångestfyllda lag när man gästade Birmingham i sista omgången. Nu hade förvisso Norwich en stor målskillnad att spela på för att hålla Hull bakom sig och det kändes faktiskt som att kanariefåglarna bara var på planen för att hålla siffrorna nere.

Norwich har under säsongen varit svaga borta 6-6-11 men på hemmaplan 15-4-4 så det gäller att få med sig ett bra resultat till returen i Leeds.

Truppen är skaplig men långt ifrån Premier League-klass. Rutin i backlinjen med Shane Duffy (32) , Danny Batth (33), Grant Hanley (32) och Ben Gibson (31) . Har också greken Dimitrios Giannoulis redo efter skada.

På mitten hänger mycket på vilket humör Gabriel Sara är på. Blek senast, men har under säsongen varit laget bäste spelare och skulle Norwich inte ta steget upp så finns det ändå goda chanser att vi får se brassen i Premier League till hösten. Skador på Liam Gibbs och Onel Hernandez men Christian Fassnacht bör vara åter i truppen efter saknats senast. Jacob Lungi Sörensen startade mot Birmingham efter skadefrånvaro och hoppas få behålla sin plats.

Framåt tungt avbräck då "pappan" Ashley Barnes, som håller koll på sina yngre medspelare, saknas pga skada. Barnes värvades som ersättare till Teemu Pukki och även om han inte öst in mål så har han varit viktig framåt med sin rutin och ledaranda. Joshua Sargent och Borja Saniz ser här ut att få sällskap av Jonathan Rowe som haft en skadefylld säsong men nu kunnat hoppa in i fyra raka matcher. Rowe inledde säsongen med mål i fem raka matcher och har totalt gjort tolv mål så helt under isen har inte den engelske U-21 landslagsmannen varit.

Båda lagen går på knock i första rond.

Leeds tycker vi mer eller mindre slarvade bort en direktplats till högsta serien. Hade allt i egna fötter, men tre förluster på de fyra senaste matcherna såg Leicester och Ipswich lägga beslag på första och andraplatsen. Att laget föll i sista omgången mot tabellfyran Southampton kan vi väl i viss mån köpa, men 0-1 hemma mot nedflyttningshotade Blackburn och 0-4 borta mot ett annat bottenlag i QPR är svårt att ta in för fansen. Mellan dessa matcher så blev det 4-3 borta mot Middlesbrough, så det är lite svårt att analysera lagets form för närvarande.

Truppen håller till stora delar hög klass framför allt offensivt. Crysencio Summerville, Georginio Rutter, Wilfried Gnonto och Joel Piroe är alla spelare som flera Premier League klubbar skulle vilja ha i sitt lag. Daniel James och Patrick Bamford finns också i Leeds men duon ser ut att missa matchen pga skador.

Oavsett om det blir uppflyttning eller ej så behöver Leeds till nästa säsong förstärka innermittfältet då det i princip bara är Glen Kamara och Ilia Gruev man har på den positionen och det är så klart på tok för sårbart om det blir skador eller avstängningar.

Tycker inte att Leeds har manskapet att spela (defensivt) på resultat. Bör därför gå framåt och försöka om inte avgöra i första mötet i alla fall såra Norwich och resa hem med ett oavgjort resultat eller någon bolls övertag. Målvakten Illan Meslier är väldigt upp och ner, blandar fina ingripanden med obegripliga grodor. Framåt som vi redan varit inne på är det hög klass och många spelare som levererar mål och assist.

Norwich behöver nästan vinna första mötet för att ha en rimlig chans att ta sig till final. Det får inte se ut som mot Birmingham och det tror vi manager David Wagner tydligt sagt till sina spelare. Även om Barnes saknas så bör man kunna peta in en boll framför hemmafansen. Gabriel Sara mål eller assist @ 2,40 - bet365 - kan vara ett roligt TV-spel att jobba in under matchen.

Spelet vi testar i matchen är att båda lagen gör mål. Norwich har hittat mål i 13 raka hemmamatcher medan Leeds på bortaplan har nätat i 9 av de 10 senaste. 2-3 i höstmötet lagen mellan då ledde Norwich med 2-0 (efter mål och assist av Gabriel Sara) men tappade till 2-3 i andra halvlek.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip