Norwich ställs mot Liverpool på hemmaplan i 16-delsfinal av Ligacupen. Gästerna blir favoriter här och min teori är att de rödklädda levererar en ny bekväm seger.

Hemmalaget tog sig till denna 16-delsfinal genom att slå Bournemouth här på Carrow Road och detta med hela 6-0. Sedan dess har Norwich gjort tre Premier League-matcher och förlorat samtliga. Faktum är att Norwich efter fem framträdanden i ligaspelet fortfarande står på noll poäng och detta med en total målskillnad på 2-14.
Nej, Norwich mår inte bra just nu och då blir det svårt att mäta sig med ett lag av Liverpools kaliber.

Gästerna går starkt just nu. I helgen tog de tredje raka trepoängaren då Crystal Palace besegrades på hemmagräs med 3-0 och tidigare i veckan tog de också tre poäng genom att vända 2-1-underläge hemma mot AC Milan till seger med 3-2. Senaste bortamatchen Liverpool gjorde var i Premier League-sammanhang den 12 september och då slog de Leeds United med 3-0 på Elland Road.
Liverpool gör det bra just nu och historiskt sett har de inga problem med att ställas mot Norwich på bortaplan.

Ser vi till de fem senaste lagen emellan har de slutat så här (med Norwich som hemmalag):
* Norwich - Liverpool 0-3
* Norwich - Liverpool 0-1
* Norwich - Liverpool 4-5
* Norwich - Liverpool 2-3
* Norwich - Liverpool 2-5

Med tanke på att hemmalaget har det tufft i ligan, inte minst med målskyttet, samtidigt som Liverpool gör det bra för tillfället är jag tämligen övertygad om att gästerna har vad som krävs för att lösa avancemang även i Ligacupen.

SPELTIPS
Liverpool -1 (asian) till dubbelt upp hos bet365 går inte att blunda för.

0-2? Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip