Arsenal kliver in i FA-cupen borta mot Nottingham.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Hos Lucky Sports .

I den här tredje omgången av FA-cupen är mycket av utmaningen att försöka lista ut hur PL-lagen kommer ställa upp. Bästa möjliga, medelrotation eller maximal rotation? För Arsenals del försvåras saken av att Arteta på presskonferensen inför matchen var rätt så vag om spelare som eventuellt saknas. Han medgav att få spelare var tillgängliga och öppnade för förstärkningar i januarifönstret.

De vi vet saknas är: Gabriel (avstängd), Aubameyang, Thomas Partey, Elneny och Pepe (afrikanska). Om fler spelare är covidborta får vi väl se närmare avspark. Vi vet också att Arsenal har ligacupsemi mot Liverpool på torsdag och ett extremt viktigt derby mot Spurs kommande söndag. Nytt mittbackspar är givet pga Gabriels avstängning. I målet lär en matchotränad Leno stå i stället för Ramsdale. Nytt defensivt mittfält pga Parteys afrikanska äventyr. Så helt ny defensiv centrallinje för den defensiv som varit rätt stark i PL.

Offensivt finns inte jättemycket att laborera med. Smith-Rowe bör vara given, Nketiah ligger bra till för speltid också. Återstår att se vilka andra av Ödegaard, Saka, Lacazette och Balogun som får chansen. Finns inte jättemycket alternativ som sagt och det bör bli hyfsat starkt. Där har ju Arsenal visat rätt bra form senaste veckorna med en hel del gjorda mål.

Tänkbart lag:
Leno; Cedric, Holding, Mari, Tavares; Lokonga, Xhaka; Saka, Smith Rowe, Martinelli; Nketiah

Nottingham ligger på övre halvan i Championship. Kommer inte åka ur, har snarare minihugg på en playoff-plats. Nästa match är först på söndag. Med andra ord rätt bra läge att matcha starkt lag. Följer inte Championship slaviskt men av statistiken att döma ligger de ungefär i mitten för gjorda mål och xg, så inget som sticker ut jättemycket. Men bör ha bra chans att göra mål här och kan finna mod i att de slog ut Wengers Arsenal i tredje omgången 2018 i en match som slutade 4-3.

Tror det är rätt bra läge att möta Arsenal:
- Dels är de framme i semi i ligacupen där ett dubbelmöte med Liverpool väntar.
- Dels har ligaspelet varit över förväntan för Arsenal samtidigt som en del lag underpresterat. Har en reell chans att nå fjärdeplatsen. Att nå CL igen hade varit enormt för klubben.

Så känslan är inte att Arsenal älskar att gå in i FA-cupen och ser den som en chans att "rädda säsongen", vilket den varit lite ett par gånger senaste åren. Jag tycker Arsenal står lite lågt här på 1x2-marknaden. Gillar överspelet mer då jag faktiskt kan se bägge lagen göra mål här.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip