Arsenal gästar Nottingham på tisdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Hemmalaget sliter med en lång frånvarolista. Gibbs-White har haft problem (kunde dock hoppa in i FA-cupen), Elanga och Taiwo Awoniyi likaså. Nye coachen Nuno har låtit uppgiven när han mött pressen inför matcher senaste tiden, för det har inte funnits så många alternativ att laborera med. Särskilt offensivt. Även en del spelare på afrikanska.

Portugisiska Nuno minns vi som en rätt defensiv coach från tidigare uppdrag. Kan inte se något annat än att han backar hem och försöker parkera bussen här. Knappast den här matchen de ska säkra livsviktiga nytt kontrakt-poäng i.

Ställs mot ett Arsenal som har varit säsongens kanske bästa lag rent defensivt. Bara Liverpool har släppt in färre mål och expected goals against i paritet med Man City den här säsongen. Gabriel/Saliba bör kunna hantera Chris Wood rätt så bra här.

Arsenaloffensiven?

Arsenals offensiv har målats upp som ett problem på senare tid. Gick mållösa från flera matcher innan de fick ketchuputdelning mot Palace senast. 5-0-segern var ett bra besked, men rätt tacksam match. Två mål kom på hörnor och i andra halvlek kunde Gunners ställa om mot ett Palace i spillror. Annars har Arsenal haft det lite småkenpigt att omvandla spelövertag till vassa målchanser den här säsongen. Kritiken över matcherna runt jul var lite överdriven, men offensiven är inte så flödande som förra säsongen.

Har en extremt viktig match mot Liverpool kommande helg, så lär inte vilja ta några risker inför den matchen. I ledning kommer nog Arteta försöka spela av matchen så gott han kan snarare än blåsa på. Sex av tio bortamatcher den här säsongen har gått under 2,5 mål för Arsenal. Minns matcher som borta mot Everton och Palace där Arsenal haft kontroll på läget och släppt till ytterst lite. Inte skapat så mycket själva heller för den delen.

Kan se en liknande match framför mig här, där en ny Arsenalnolla borde ligga nära till hands. Forest har rätt klena offensiva siffror och dessutom lär det vara avbräck offensivt igen, alternativt att spelare nyss kommit tillbaka från skador.

0-1/2?

Speltips: Under 2,5 mål i matchen,
This is the stats tab
This is the post tip