Speltips: Cole Palmer över 0,5 mål i matchen @ 2,42 - Coolbet -
Speltips: Straff i matchen @ 3,10 - Bethard -

Viktig match i Premier League för två lag som fightas på två olika fronter i serien.

Nottingham gjorde jobbet senast i 3-1 vinsten borta mot nedflyttningsklara Sheffield United. Har nu tre poäng till godo på Luton som är närmast under nedflyttningsstrecket. Dessutom 11 mål bättre så har troligtvis råd att förlora en av de två kvarvarande matcherna och ändå stanna kvar i högsta serien. Möter i sista matchen ett Burnley som med all sannolikhet redan är klara för nedflyttning inför finalomgången.

På hemmaplan har ändå Nottingham varit helt ok på sistone. Vunnit mot Fulham, kryssat mot Wolves och Palace. Förlusterna har kommit mot Liverpool och Manchester City. Har tidigare under säsongen slagit två lag av Chelsea kaliber, då både Aston Villa och Manchester United lämnat City Ground poänglösa. När man mötte Chelsea på bortaplan avgjorde Anthony Elanga med matchen enda mål så här finns chans att ta dubbeln mot Blues.

Callum Hudson-Odoi var den avgörande faktorn mot Sheffield med sina två mål och det behövs verkligen att någon tar tag i målskyttet då det varit skralt av den varan med Chris Wood i formsvacka och Taiwo Awoniyi skadad. Nu hoppade Awoniyi in senast om än bara ett par minuter men det viktiga var att han var åter och fick grästid. Om han är fit att starta här återstår att se. Willy Boly och Nicolas Dominguez ser också ut att vara kvitt skador och vara tillgängliga. Så förhoppningsvis är det bara Neco Williams som manager Nuno Espirito Santo saknar till denna match.

Cole Palmer avgör (på straff?)

Chelsea går en kamp mot Tottenham, Newcastle och Manchester United om en plats i nästa års Europaspel. Står på 54 poäng, lika många som Manchester United men har två poäng upp till Newcastle på sjätteplatsen och ytterligare fyra pinnar till tabellfemman Tottenham. Så det känns som att Chelsea i bästa fall kan knipa Europa Conference League platsen.

Bortaformen är inget vidare för Mauricio Pochettino mannar. Fyra poäng (kryss) på de fem senaste. En del tuffa matcher som Manchester City, Arsenal och Aston Villa men även Sheffield United och Brentford har varit motståndare. På hemmaplan är det andra bullar med fyra raka vinster och 17 gjorda mål på dem, så gäller att Pochettino får ut samma spel av laget utanför Stamford Bridge. Kommer till Sherwoodskogen med 2-0 Tottenham och 5-0 West Ham som senast resultaten (båda på hemmaplan).

Offensiven med Noni Madueke, Mykhailo Mudryk, Nicolas Jackson och Cole Palmer grym och nu har man även Christopher Nkunku och Raheem Sterling åter efter skador. På innermittfältet inte lika gott om alternativ då Carney Chukwuemeka, Lesley Ugochukwu, Romeo Lavia och Enzo Fernandez är skadade. Återstår i princip bara Conor Gallagher & Moises Caicedo även om Cesare Casadei också kan axla den rollen på ett skapligt sätt.

I försvaret fanns oro när Thiago Silva, Malo Gusto, Levi Colwill och Axel Disasi alla stod över mot Tottenham med skador. Dock fanns samtliga med i matchtruppen mot West Ham senast så nu är det "bara" Ben Chilwell, Wesley Fofana och Reece James av backarna som är indisponibla. Målis Robert Sanchez på väg tillbaka efter sjukdom men lutar åt att Djordje Petrovic får vakta målet resten av säsongen.

Denna gång så blir huvudspelet ett målskyttespel. Cole Palmer att göra mål i matchen. Även om det är Nicolas Jackson som varit hetast på slutet med tre mål i matcherna mot Tottenham & West Ham så är det ändå Palmer som är den som är närmast Erling Haaland i skytteligan. Har fyra mål upp till norrmannen men visade inte minst mot Everton att det inte är någon omöjlighet att ta ikapp dem. Inledde måleriet senast mot Hammers. Lär väl inte vara någon diskussion om Chelsea får en straff här vem som kliver fram till 11 meterspunkten. Forest drog förövrigt på sig straff senast mot Blades och Chelsea är det lag i serien som fått flest straffar med sig,

Domare Tony Harrington har pekat på straffpunkten hela sex gånger i de fem senaste matcherna han dömt, så det känns inte otänkbart att det blir straff även i denna match. Att det blir straff i matchen är kvällens TV-spel.

(Huvud)spelet sitter om Cole Palmer gör minst ett mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip