Mitt spel: BLGM till 1.66 hos bet365 .

Nottingham Forest kan mot Arsenal ta ett stort steg mot ett nytt kontrakt i Premier League vid seger. En poäng kan även det vara ovärderligt, och jag tror inte att det är omöjligt alls.

Forest har växlat upp i rättan tid. En förlust på de fyra senaste matcherna där det även ingår två livsviktiga segrar mot Brighton och Southampton har gjort att man nu har ett gap på tre poäng ner till Everton på nedflyttningsplats. Främst är det offensiven som verkligen har tagit fart med Taiwo Awoniyi i spetsen. Fyra mål på de senaste två matcherna för Forest nummer nio samtidigt som Brennan Johnson och Morgan Gibbs-White flankerat honom på ett bättre sätt. Defensivt ser det fortfarande svajigt ut, men det hör inte till det här spelet.

Bortalaget Arsenal har numera knappt någonting att spela för. City är inte matematiska mästare, men det känns i princip omöjligt för City att tappa detta. Detta har så klart en inverkan på Arsenal och deras motivation till dessa två sista matcherna i ligan där det numera är en raksträcka till säsongen är slut.

Svaga försvar, starka offensiver

Både Arsenal och Forest har under slutet av säsongen sett betydligt bättre ut offensivt än defensivt. I Arsenals fall handlar mycket om motivation och skadade spelare, samtidigt som man fortfarande har spelare offensivt som kan såra lag när som helst.
Forest har genomgående varit svaga defensivt men har nu verkligen fått fart på offensiven och har lyckats såra de flesta lag, speciellt hemma på City Ground där man har tagit majoriteten av sina poäng den här säsongen.

Jag har verkligen känslan av att Arsenal kommer kännas lite utloggade och när då Forest kämpar för sitt kontrakt på hemmaplan framför sina hemmafans har jag otroligt svårt att se Forest gå mållösa från den här matchen. Arsenal har dock fortfarande kvaliteten att såra vilka som helst, och så pass utloggade kommer inte Mikel Arteta låta sina mannar vara. Jesus, Saka, Martinelli och Trossard ska på de flesta dagar kunna göra mål på detta Nottingham Forest och det litar jag på att dem gör här.

Jag ser framför mig en match där Forest ligger lågt och ställer om på ett fortsatt naivt Arsenal och mycket väl kan få med sig poäng. Jag vågar dock inte lita på det, och spelar därför att båda lagen gör mål i matchen till 1.66 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip