19:e placerade Nottingham Forest tar emot ett pånyttfött Liverpool på City Ground!

Hemmalaget har fortsatt tufft att ta segrar i Premier League. Endast en seger på de tolv inledande omgångarna och tre inspelade poäng på de nio senaste matcherna är jobbiga papper för Steve Cooper och hans mannar. Lättare blir det nog inte att Liverpool ska komma och hälsa på.

Efter att ha försvarat hem en poäng senast borta mot Brighton må man kanske andas någorlunda ren luft, men spelet ser fortsatt svagt ut. Att det skulle ta tid att få ihop gruppen med 22 nyförvärv var självklart, men nu är det nog dags att börja vinna lite fotbollsmatcher innan tiden blir allt för knapp. Det finns spelare i främre led som kan skapa oreda i form av Brennan Johnson och Morgan Gibbs-White, men på egen hand är det svårt.

Bortalaget Liverpool kommer till lördagens drabbning med två 1-0 segrar i ryggen. Senast under onsdagen besegrades West Ham på Anfield. Samtidigt som det fanns bud på fler mål för Liverpool ska det också sägas att man blev lite räddade av Alisons straffräddning precis innan halvtidsvilan.

Det känns dock som att man funnit den där glöden igen. Man har hittat ett sätt att starta både Firmino och Nunez tillsammans, flankerade av Salah och Elliot/Carvalho (Diogo Jota skadad och blir borta en längre tid). Med två raka nollor på kontot bakåt känns även defensiven bättre än den gjort på väldigt länge, vilket gör att man kan släppa lös ännu mer framåt.

Jag tror inte tyvärr inte ett kämpande Forest har mycket att sätta emot, och är det inte dags för en asfaltering från Liverpool? Jag tror det, och det från minut ett.

Mitt spel blir därför Ö 1.5 mål i första halvlek till 2.20 hos bet365 . Det ska Liverpool lösa på egen hand om så behövs.


Förväntad startelva Nottingham Forest:
Henderson - Aurier, Cook, McKenna, Williams - Yates, Freuler, Mangala - Lingard, Johnson, Gibbs-White.

Förväntad startelva Liverpool:
Alison - Alexander-Arnold, Gomes, Van Dijk, Robertson - Salah, Henderson, Thiago, Carvalho - Nunez, Firmino.

This is the stats tab
This is the post tip