Speltips: Manchester United över 4,5 skott på mål @ 1,93 - Expekt -

FA-cup möte mellan Nottingham Forest och Manchester United där båda lagen ser ut att ställa starkast tillgängliga elvor på planen i hopp om att ta sig vidare till nästa runda.

Forest har haft trassel att nå den här matchen. 2-2 x 2 mot Blackpool där Chris Wood avgjorde efter förlängning i omspelet. Kryssade även två gånger mot Bristol City och även efter förlängning i omspelet så var det oavgjort. I efterföljande straffläggning så var det ingen i Nottingham som gjorde bort sig.

Det brukar vara kul att se på när Nottingham sparkar boll för det är sällan några trista 0-0 historier. På de nio senaste i ligan det gått över 2,5 mål och mål från båda lagen i sju av matcherna. Kommer närmast från 2-4 förlust mot Aston Villa där lagen hade 3.35 xpg (Villa) och 2,45 xpg (Forest). Mot West Ham matchen innan hade Forest 2,79 xpg så det skapas bra med mål(chanser) från Nottingham för stunden.

Tränare Nuno Espirito Santo var inte direkt känd för att lira offensivt med Wolves men startar gärna med fyra offensiva pjäser med Forest. Trots skada på Chris Wood så har Divock Origi svårt att ta en plats i startelvan där Santo föredrar Taiwo Awoniyi i spetsrollen och Morgan Gibbs-White strax bakom och med Anthony Elanga & Callum Hudson-Odoi på kanterna.

Förutom Wood är det Nuno Tavares som är skadad. Trion Ola Aina, Willy Boly och Ibrahim Sangare har inte medverkat efter Africa Cup of Nations men lär snart vara redo för spel.

United skottglada på bortaplan

Manchester United i bra form och förlusten senast mot Fulham kändes som ett slag i magen. När Harry Maguire kvitterade i 89e minuten så gick man för seger men åkte på en kontring och i stället för tre poäng så blev det noll. Innan dess, fyra raka segrar i ligan. Inga större bekymmer att ta sig till den här rundan i FA-cupen. 2-0 Wigan och 4-2 Newport, båda på bortaplan

Precis som Forest är det ofta målrikt och fart både framåt och bakåt när United spelar. På de åtta senaste är det bara en match där båda lagen inte gjort mål. Över 2,5 mål har det dock blivit i samtliga åtta senaste matcherna.

Tränare Erik ten Hag lär väl troligen inte bli kvar efter säsongen men det har som neutral åskådare varit skoj att se United under hans ledning. Målrikt och inte alltid taktiskt korrekt styre. Att vissa spelare vill bli av med nederländaren visar de tydligt när de är på planen. Frågan är dock om de skulle göra det bättre och tända till under en annan manager.

Skador finns det gott om hos The Red Devils. Tyrell Malacia, Luke Shaw, Aaron Wan-Bisska, Lisandro Martinez, Mason Mount, Anthony Martial och Rasmus Höjlund är alla "out". Casemiro klev av med huvudskada senast och bör inte medverka här. Scott McTominay ersatte då och får dra lott med Christian Eriksen om vem som ersätter här. Ynglingen Omari Forson fick chansen på topp men var rätt blek här kör nog ten Hag med Marcus Rashford som spetsanfallare flankerad av Alejandro Garnacho och Amad Diallo (eller Antony).

Huvudspelet i denna match blir Manchester United över 4,5 skott på mål, då vi tror på en målrik match med full fart från båda lagen så bör det skjutas en hel del. Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho, Marcus Rashford och Christian Eriksen är alla skottvilliga och sedan kommer tunga pjäser som Harry Maguire, Raphael Varane och Victor Lindelöf upp på de offensiva fasta situationerna. United har fått iväg minst fem skott på mål i de fyra senaste bortamatcherna, en av dessa var mot Nottingham. Repris här tack!

Spelet sitter om Manchester United skjuter minst fem skott på mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip