Mitt spel: Nottingham Forest rak seger till 2.05 hos bet365

Måndagens Premier League tar slut med mötet mellan Nottingham Forest - Southampton i en match som kommer betyda väldigt mycket i kampen om nedflyttningsplatserna.

Bortalaget Southampton kommer till den här matchen med nio raka matcher utan seger och känslan är att gapet upp till säker mark börjar bli för stort. Sex poäng är gapet upp till Leeds och så som laget ser ut just nu har jag väldigt svårt att se Southampton göra något i närheten av en “great escape”.

Nottingham Forest är mitt uppe i kampen med tre andra lag om platserna på säker mark. Formen även hos Forest är fruktansvärt svag med endast en seger de senaste tretton matcherna. Det har dock under stora delar av säsongen varit hemma på City Ground som man har tagit sina segrar, och känslan är att det kan bli så även här.

Motiverade Forest

Min känsla är att Southampton i princip har gett upp det här. Efter den här matchen mot Forest avslutar man med möten mot Fulham, Brighton och Liverpool. Inga enkla matcher, och ska man hänga kvar i Premier League är mötena mot Forest och Fulham livsviktiga, men eftersom man har sex poäng upp räcker nog inte ens segrar mot bara dessa två lag.

Jag känner att Forest, med hemmaplansfördelen som stor faktor, går in i den här matchen och vet hur viktig den är. En seger här skjuter i princip ut Southampton, samtidigt som man ger sig själva en jättechans att hänga kvar.

Självklart är motivationsfaktorn otroligt stor även hos Southampton, men Forest har chansen att ge sig själva en jättefin möjlighet att lösa kontraktet med en seger här. Hade matchen varit på St Marys Stadium hade jag kanske sett på det annorlunda, men Forest har som sagt tagit sina poäng på hemmaplan i år. Det tror jag fortsätter här.

Forest är enligt mig det bättre laget i grunden. Med hemmaplansfördel och chansen att verkligen ge sig själva möjligheten till nytt kontrakt i Premier League tror jag kommer väga över till Forest fördel. Mitt spel blir därför Nottingham Forest rak seger till 2.05 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip