Nottingham Forest:

Premier League-nykomlingen har spenderat stort för att se till att den efterlängtade återkomsten till högstadivisionen inte enbart blir ettårig. Forest har värvat in hela 16 spelare under sommaren – en smått otrolig siffra – med nytillskott som Jesse Lingard, Morgan Gibbs-White, Taiwo Awoniyi, Dean Henderson och Remo Freuler. Och fler spelare kan vara på ingång.

Värvningsbonanzan har förstås sin förklaring i att Forest under fjolårssäsongen hade många inlånade spelare, och det stod tidigt klart att det skulle bli en intensiv sommar på transfermarknaden. Trots att det i mångt och mycket är ett helt nykomponerat lag har Steve Cooper – som i fjol gjorde ett enormt arbete när han tog över The Tricky Trees och säkrade återkomsten till PL för första gången på 23 år – ändå lyckats nå resultat i säsongsinledningen. Efter premiärförlusten borta mot storsatsande Newcastle säkrade Forest första segern via 1-0 hemma mot West Ham innan man fick nöja sig med en poäng på Goodison Park förra helgen, där Forest ledde matchen och där Demarai Gray kvitterade först i den 88:e matchminuten.

Med tanke på alla nytillskott är det ändå tänkbart att det kommer ta sin lilla tid för Cooper att få alla bitar att falla på plats, även om det sett förvånansvärt bra ut så här långt. Omar Richards och Moussa Niakhaté missar matchen och Jack Colback är ett osäkert kort efter att ha varit sjuk.

Preliminär startelva: Henderson; McKenna, Cook, Worrall; Toffolo, O’Brien, Managala, Williams; Johnson, Lingard, Awoniyi

Tottenham Hotspurs:

Antonio Contes gäng är alltjämt obesegrat och står på sju poäng efter tre spelade omgångar, där poängtappet kom i London-derbyt mot Chelsea, som slutade 2-2 efter en stark comeback från Tottenham i en match där stadsrivalen i stora delar var det bättre laget.

Tottenham ser annars ut att bygga vidare på vad som var en upplyftande vår, där Conte verkligen ser ut att ha något spännande på gång, där offensiven med Harry Kane, Heung-Min Son och Dejan Kulusevski besitter skyhög potential – och där man under sommaren förstärkt och breddat truppen för att ha fler alternativ. Skadeläget ser bra ut, där det endast finns frågetecken för Cristian Romero och Oliver Skipp.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Sánchez; Perisic, Höjbjerg, Bentancur, Royal; Son, Kane, Kulusevski

Speltips:

Jag är imponerad av Steve Cooper, som lyckats få ihop Nottingham Forest på ett imponerande sätt på kort tid, trots den stora mängden värvningar, och gjort nykomlingen slagkraftig nog för en 1-1-1-resultatrad. Här blir det dock desto tuffare. Jag tror inte vi kommer se det bästa från Forest förrän om ett par veckor, åtminstone, och även om Tottenham inte bjudit på någon rivstart så har Contes gäng ändå sett stabilt ut och säkrat sju poäng av nio möjliga. Det finns betydligt mer att hämta från Spurs, där Conte ändå lagt en solid grund, och mot ett Forest under uppbyggnad bör Tottenham ha goda chanser – även om det här är en långt ifrån enkel bortamatch. Tottenham med asian handicap -1,0 finns till 1,78 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip