På Miyagi Stadium i Rifu avslutar Sveriges damer sitt gruppspel när de ställs mot Nya Zeeland. Sverige är klara för kvartsfinal, efter att ha besegrat världsmästarna USA och sedan Australien. En poäng mot Nya Zeeland innebär att Sverige vinner gruppen. För Nya Zeeland är det bara en seger som räknas, för att ens ha en chans att kvala vidare som bästa trean. Fast det är de knappast kapabla till då Sverige är mega favoriter till att fortsätta rida på framgångsvågen och vinna mötet med stora siffror.

Turneringen började riktigt illa för Nya Zeeland som efter 45 minuters spel låg under mot rivalerna Australien med 0 - 2. Även om Nya Zeeland lyckades reducera till slutresultatet 1 - 2 blev det en tung förlust. I nästa match väntade revanschsugna USA, som, precis som Sverige, är klasser bättre än Nya Zeeland. Återigen låg Nya Zeeland under i pausvilan med 0 - 2 och värre blev det i den andra halvleken. USA körde över Nya Zeeland och vann med tennissiffrorna 6 - 1. Förlusten kunde ha blivit större än så.

Sveriges damer hyllas över hela världen för genialiska taktiska drag och toppspelare i högform. Det är ett starkt kollektiv som ligger bakom den stora succén, i kombination med att de bästa spelarna verkligen har visat sig från sina bästa sidor. Att vinna mot USA med 3 - 0 i öppningen var märka imponerande. Fast lika härligt var det att Sverige vände ett 1 - 2 underläge mot Australien och vann med 4 - 2 till slut, efter bland annat två mål av anfallaren Fridolina Rolfö och en straffräddning av Hedvig Lindahl.

Nej, ingenting talar för att Nya Zeeland ska ta någon poäng alls i mötet. Allting lutar å andra sidan mot att Sverige fortsätter dominera och skrämma slag i sina motståndare genom att krossa alla i sin väg. Så kan det mycket väl bli fallet igen mot Nya Zeeland. Sverige har nätat sju gånger på två matcher. Mål kommer de garanterat att göra i massor på Nya Zeeland, som läckte in mål mot USA. Handikapp linan är lagd på -2,5 mål för Sverige och den ska formstarka svenskorna ha goda chanser att täcka.

Speltips Nya Zeeland dam - Sverige dam:
2 asian -2,5 (samma som Sverige -2,5 mål) - odds 2.01 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Nya Zeeland:
Erin Nayler, Catherine Bott, Meikayla Moore, Abby Erceg, Daisy Cleverley, Betsy Hassett, Ria Percival, Katie Bowen, Ali Riley, Hannah Wilkinson & Emma Rolston.

Bekräftad startelva - Sverige:
Jennifer Falk, Julia Roddar, Emma Kullberg, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson, Hanna Bennison, Madelen Janogy, Filippa Angeldahl, Rebecka Blomqvist, Anna Anvegård & Olivia Schough.
---

This is the stats tab
This is the post tip