På onsdagen blickar vi emot Nyköping och ett förväntat toppmöte mellan Nyköping och gästande Brödernas/Väsby. Hemmalaget har en stark trupp på pappret och ska definitivt vara med och utmana om en plats till Allettan, men däremot bör man väl på förhand både vara ett och två nummer mindre än sina storsatsande motståndare denna afton.

NSK inledde med två raka segrar innan man senast tog färjan ut till Visby för att åka på en uddamålsförlust. En förlust som absolut var en rättvis seger för Visby och mycket väl kanske borde varit lite större segersiffror om det inte vore för duktiga målvakten Daniel Fahlström. Kring just klassiska Nyköping finns det ett stort intresse och många runtom föreningen drömmer givetvis tillbaka till högre divisioner, men det kommer att få vänta ytterligare några säsonger. Det är bra att intresset, fansen och allt det där finns runt klubben ifall man någon gång hackar sig uppåt i systemet. Jag vidhåller att Nyköping är ett bra lag och kommer plocka många poäng den här säsongen, men mot ett starkt Väsby bör man få det jobbigt.

Brödernas/Väsby kommer att jogga hem serien

För mig är det en stor skräll ifall något annat lag än just Brödernas står högst upp i tabellen när grundserien är färdigspelad. Det enda laget som på något vis skulle kunna utmana är Visby, men känslan är att det laget kommer att ha något onödigt poängtapp mer än Brödernas kommer att ha och det fäller avgörandet här. Det var en stor snackis när restaurangkedjan Brödernas klev in som storsponsor i Väsby och skickade sin egen förening upp en division till. Oavsett skriverier om vad som är rätt och fel så är det inget snack om att denna nybildade klubb har ett otroligt skarpt lag på pappret. Det är klass rakt igenom och egentligen så skulle man kunna ställa in någon av de tre bästa femmorna och det skulle vara en förstalina i något av de andra lagen, i princip. De har ett mål att vara i SHL om tio säsonger och det är säkert helt rimligt om ägarna fortsätter att pumpa in pengar i klubben. Det är också ett lag som har ett stort intresse runt sig och som sagt ägare som är hockeyintresserade och bryr sig om hockeyn. Jag är inte alls förvånad om laget står här nästa vår och har tagit klivet upp redan första säsongen.

En jämförelse är att Nyköping slog Linden med 4-3, men förlorade skotten. Väsby vann med 7-0 och slog av på takten i sista perioden mot samma Linden. Nyköping är iallafall bra och kan streta emot ett tag, men den bredd som finns i Väsby kan inget lag matcha. Jag tänker att har Väsbys stjärnlag vaknat på någorlunda rätt sida så vinner man det här med minst två mål. Det finns mängder av sparkapital i detta lag. Vi testar Brödernas/Väsby -1.5 till oddset 1.80 hos Pinnacle .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip