Nyköping vill lämna botten, Sollentuna vill undvika botten. Jag tror på gästerna.

Vårens möte
Sollentuna - Nyköping 1-0

DIV 1 NORRA
9. Sollentuna 24 8 8 8 31:30 32
12. Nykopings 24 6 10 8 33:41 28

Bissarna hemma
12 3 6 3 17:21 15

Formen
O, O, V, F, F

Senaste match
Syrianska - Nyköping 2-2

SFK borta
12 5 3 4 18:17 18

Formen
F, O, F, O, V

Senaste match
Västerås - Sollentuna 1-0

Nyköpings BIS har varit ett stabilt division 1-lag några år nu. Men i år är man illa ute. Sedan skyttekungen Christan Kouakou stack i somras för Brage (13 mål) så känns Bissarna klart mycket sämre. Mindre farliga framåt utan den förre AIK-arens speed. Sista fem matcherna:

Torsk med 0-3 mot Team TG (b), 0-2 mot Karlslund (h), seger mot bottenkollegan Arameiska Syrianska 1-0 (b) följt av 1-1 hemma mot Forward och 2-2 borta mot topplaget Syrianska, som dock åkte på en utvisning tidigt i andra halvlek. Kvittering 90+3 - Starkt oavsett, men i den matchen blev kaptenen Gruda varnad vilket betyder avstängning här mot Sollentuna. Med tanke på att Nyköping har en tunn trupp så kan det bli kostsamt.

Sollentuna kan spela smart här. Pressen är på Nyköping som jagas bakifrån av örebroarna Karlslund. Det skiljer bara två poäng ned till negativ kvalplats. Sollentuna har fyra poäng upp på Nyköping och skulle väldigt gärna vilja vinna den här sexpoängsmatchen som med all säkerhet skulle kunna betyda säkrat kontrakt.

Nyköping har ett gäng fina spetsspelare, utländska importer, men överlag tycker jag att Sollentuna har en bredare och jämnare trupp. Kunnat bygga vidare på laget från ifjol medan Nyköping är mer av ett ihopplock som dessutom tappade sin bästa anfallare i somras. Sollentuna kommer med en stark trupp till matchen och har motivation för att vinna efter fyra raka matcher utan seger, trots rätt bra spel.

SPELTIPS
Jag spelar Sollentuna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 1.90 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip