Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,87 - No Account Bet -

Final i Europa Conference League mellan Olympiacos och Fiorentina på Agia Sophia Stadium i Aten. Så även om Olympiacos inte har hemmaplan så är det bara ett par frisparkar bort från Pireus.

Grekerna slutade trea i inhemska mästerskapsserien och har därmed redan säkrat en plats i nästa års Europa Conference League men vill så klart uppgradera till en Europa League plats genom att vinna finalen.

Efter att man slog ut Aston Villa i ECL semifinalen har Olympiacos spelat tre matcher. 0-2 PAOK, 2-0 AEK och 2-2 Panathinaikos. Har nu fått hela nio dagar på sig att göra sig redo för denna fight och det märktes i matcherna mot Aston Villa att vila gör gott och att endast ha en uppgift att fokusera på är en klar fördel.

Backparet Giulian Biancone & Francisco Ortega har missat de fyra senaste matcherna pga skada men veterananfallaren Steven Jovetic var åter senast och hann på sitt 30 minuters inhopp med både att göra mål och assist. Kommer ändå inte att peta strikern Ayoub El Kaabi som gjort hela 15 mål om vi slår ihop Europa League och Europa Conference League den här säsongen. Gjorde även 22 mål i Super League så totalt 32 baljor under säsongen.

Nelson Abbey, Ruben Vezo och Gelson Martins är ej registrerade i Olympiacos ECL-trupp och får bevittna kampen från läktaren.

Hetlevrade yttern Daniel Podence har tagit fyra gula och ett rött på sina fyra senaste matcher och backen Quini är inte långt efter med gult kort fyra matcher i rad trots att han fått mindre och mindre speltid. Så dessa herrar är tänkbara spel om man vill ha ett par lir att jobba in under matchen.

Bra förutsättningar för båda lagen att göra mål!

Fiorentina slutade åtta i Serie A och har precis som dagens motståndare redan kirrat en Europa Conference League plats till nästa säsong. Har en match kvar att spela i inhemska ligan efter denna final men för Fiorentinas del är den rätt betydelselös då man inte kan ta sig förbi Lazio eller passeras av tabellnian Torino.

Har fått betydligt färre dagars återhämtning då man spelade match mot Cagliari så sent som för sex dagar sedan. Låg under mot sardinerna med 1-2 när urverket slog 85 men kvitterade fyra minuter senare och sedan hittade VAR-rummet en straff långt in på stopptid som Arthur Melo enkelt rullade in till 3-2. Så om vi räknar med dubbelmötet med Club Brugge och cuptorsken mot Atalanta så har Fiorentina nu åtta raka matcher där båda lagen gjort mål.

Tränare Vincenzo Italiano är känd för att nästan alltid möblera om i startelvan och även här räknar vi med att det blir lite ändringar från senaste matchen. Lucas Martinez Quarta lär vara åter i mittförsvaret och framåt så bör Arthur Melo, Christian Kouame och Nicolas Gonzalez komma in från start.

När det gäller skador så är det bara Riccardo Sottil som ej kan medverka pga nyckelbensbrott.

Tycker det finns bra förutsättningar att båda lagen gör mål i matchen. Olympiacos nästan på hemmaplan, har fått bra tid att göra sig redo för matchen, har skyttekungen El Kaabi i bra slag och om han inte har sin dag så finns Jovetic att skicka in från bänken. Fiorentina var i final förra säsongen men föll på målsnöre (1-2 mot West Ham), vet vad som krävs och har gjort mål i elva raka!

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.


This is the stats tab
This is the post tip