Den grekiska stormakten Olympiakos är megafavoriter till att ta sig förbi slovakiska Slovan Bratislava i Europa League kvalet. En biljett i gruppspelet står på spel, där Olympiakos inleder hemma på Karaiskakis-stadion i Pireus. Båda lagen har blivit utslagna ur Champions League kvalet. Slovan Bratislava åkte ut i den andra omgången medan Olympiakos slogs ut på straffar i den tredje omgången. På pappret är det klasskillnad till Olympiakos favör, som också borde palla trycket och vinna hemmamötet.

En stor fördel för Olympiakos är att den grekiska Superligan börjat först efter att Europa League kvalet är färdigspelat. Olympiakos kan lägga all krut på att ta sig till gruppspelet, efter en olycklig Champions League utgång. Efter att ha slagit Neftci Baku i båda matcherna med 1 - 0, spelade Olympiakos oavgjort hemma mot Ludogorets. Det gjorde man även i Razgrad i returen, men förlorade på straffar efter att Mathieu Valbuena och Ahmed Hassan bränt sina straffsparkar. Det finns en enorm rutin och vinnarkultur i Olympiakos, som har tagit sig till Champions League gruppspelet åtta gånger under de nio senaste åren.

Att misslyckas med att ta sig till Europa League, under alla dessa förutsättningar, vore faktiskt ett fiasko för laget. Det ska man undvika mot ett sämre lag i form av Slovan Bratislava. Starten på Champions League kvalet för Slovan Bratislava var bra, då hemmavinsten med 2 - 0 över Shamrock Rovers räckte för att ta sig vidare till den andra omgången - trots att det blev en förlust i returen i Dublin med 1 - 2. Sen tog det stopp mot Young Boys. Hemmamötet blev mållöst. Returen i Bern förlorade man med 2 - 3, trots att toppanfallaren Ezekiel Henty reducerade två gånger om. I ligan har Slovan Bratislava vunnit samtliga tre matcher.

De slovakiska mästarna har inte alls samma erfarenhet av spelet på denna nivå, trots att formen är fin med tre segrar från de fyra senaste matcher, i alla tävlingar. Olympiakos blir det stora testet och där vägen Slovan Bratislava lite för lätt, i mitt tycke.

Olympiakos är inställda på att ta sig vidare till Europa League. Då ska man slå Slovan Bratislava på hemmamark. Därmed spelar jag på att Olympiakos vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Olympiakos asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Slovan Bratislava seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Olympiakos (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Olympiakos - Slovan Bratislava:
1 asian -1. Odds 1.70 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Olympiakos:
Konstantinos Tzolakis, Kenny Lala, Ruben Semedo, Pape Abou Cisse, Oleg Reabciuk, Yann M'Vila, Mady Camara, Andreas Bouchalakis, Mathieu Valbuena, Youssef El-Arabi & Giorgos Masouras.

Preliminär startelva - Slovan Bratislava:
Adrian Chovan, Lukas Pauschek, Guram Kasjia, Richard Krizan, Vasil Bozhikov, Jaba Kankava, Joeri De Kamps, Rafael Ratao, Vladimir Weiss, Jaromir Zmrhal & Ezekiel Henty.
---

This is the stats tab
This is the post tip