Returmöte i Grekland när Plzen gästar Olympiakos.
Mitt speltips: X2, vilket är det samma som asian +0,5, vilket finns till bra odds hos FastBet eller SpeedyBet .

Första matchen slutade 0-0. Hade ett öga på den och tyckte tjeckerna var det något bättre laget. Deras ligasäsong är igång (tre raka segrar) och känslan är att de klarade av tävlingstempot på ett bättre sätt än Olympiakos. För grekerna var det första tävlingsmatchen den här säsongen, vilket jag tycker märktes.

Olympiakos har dessutom ett tungt avbräck i form av skadade Konstantinos Fortounis. Han var lagets överlägset bäste poängplockare i fjol då han både gjorde flest mål och assist. De har även tappat Koka, lagets näst bäste ligamålskytt i fjol, då egyptiern återvänt till Braga. Har väl annars ett lite mer namnkunnigt lag än Plzen, kryddat kanske framför allt av gamle Mareille-profilen Valbuena. Men fransmännen fyller 35 i år och är på väg ner i kvalitét.

Plzen gjorde inte alls bort sig i CL-gruppspelet i fjol. Tog sju poäng i en grupp som innehöll Roma, Real Madrid och CSKA Moskva. Även o mdte blev tvp storförluster (en mot Roma och en mot Real) ska de inte skämmas alls. Tappat ett par spelare sedan dess, men till stor del är det samma spelare som förra säsongen. Flera är dessutom uppe och snurrar i landslaget med jämna mellanrum.

Klart att det är en annan femma att spela borta mot Olympiakos jämfört med hemma. Men tycker grekerna blivit väl stora favoriter här med tanke på att de inte är i säsong och att tjeckerna såg något bättre ut i match ett. Dessutom saknar Olympiakos sin kapten och främsta offensiva spelare. Med tanke på att match ett slutade 0-0 tror jag det blir försiktigt och riskminimerande spel här. Åker Olympiakos på första målet i baken måste de som bekant göra två själva. Blir inte förvånad om vi landar på 0-0 igen här och att förlängning/straffar får avgöra. Men då sitter vårt spel - så inte mig emot.


This is the stats tab
This is the post tip