På GSP Stadium i Nicosia tar de cypriotiska mästarna Omonia emot de kroatiska mästarna Dinamo Zagreb, i returen av Champions League kvalet. Det första mötet på Stadion Maksimir förra veckan vann av Dinamo Zagreb med 2 - 0, som också var det klart bättre laget. I returen behöver Omonia hitta nya vägar och gå till anfall - något som lätt kan leda till en ny förlust. Vinnaren av detta möte ställs mot vinnaren av mötet Legia Warszawa och Flora Tallinn. Allting talar för att det blir Dinamo Zagreb.

Det var en seg första halvlek i Zagreb där lagen mest kände på varandra. I andra halvleken lade Dinamo Zagreb in en högre växel och började skjuta in sig. Efter en halvtimmes spel kom också utdelningen då mittfältaren Lovre Majer sköt in ledningsmålet. Med tio minuter kvar utökades ledningen av Kristijan Jakic som nickade in segermålet. Det är inget snack om att segern var förtjänad, då Dinamo Zagreb kontrollerade hela matchen och fick till sju skott på mål - till skillnad från Omonias två skott på mål.

Dinamo Zagreb är ett starkt lag ute i Europa, där de nådde kvartsfinalen i Europa League förra säsongen. På vägen slog de ut Tottenham. I Champions League kvalet har de slagit ut isländska Valur med siffrorna 3 - 2 i Zagreb och sedan 2 - 0 i Reykjavik.

Omonia, som inte har kommit igång med ligaspelet, har fått stå över första kvalomgången i Champions League. Mötet i Zagreb var bara Omonias andra tävlingsmatch denna säsong. Innan dess vann de cypriotiska supercupen mot Anorthosis på straffar, i en match som slutade 1 - 1 efter fulltid. Omonia leds av tränaren Henning Berg, som förra säsongen hamnade sist i sin Europa League grupp. I returen måste Omonia gå för en seger och då kommer det att uppstå ytor för anfallsglada Dinamo Zagreb.

Då Dinamo Zagreb är stabila i försvaret, kontringsstarka och har offensiva krafter i toppslag blir detta en alldeles för tuff uppgift för Omonia att vända. Uppförsbacken är för stor. Därmed lägger jag ett spel på att Dinamo Zagreb vinner även returmötet i Cypern.

Speltips Omonia - Dinamo Zagreb:
2 - odds 1.83 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Omonia:
Fabiano, Abdullahi Shehu, Adam Lang, Tomas Hubocan, Jan Lecjaks, Jordi Gomez, Mix Diskerud, Ioannis Kousoulos, Fotis Papoulis, Marko Scepovic & Michal Duris.

Preliminär startelva - Dinamo Zagreb:
Dominik Livakovic, Stefan Ristovski, Kevin Theophile-Catherine, Rasmus Lauritsen, Francois Moubandje, Kristijan Jakic, Luka Ivanusec, Lovro Majer, Josip Misic, Mislav Orsic & Bruno Petkovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip