Örebro laddar för en omstart efter en tid med mörka resultat – fyra förluster på de fem senaste matcherna. Passar då bra att seriens sämsta bortalag kommer på besök på Behrn Arena i Örebro.

Tabell:
10. Örebro 16 5 5 6 20/21 20p
14. Brommapojkarna 16 4 1 11 11/34 13p

Det har inte blivit många poäng för Örebro på de senaste matcherna. Sedan Nordin Gerzic fick sitt röda kort i mötet mot IFK Göteborg har Örebro endast tagit en poäng, det mot Häcken borta.
Anfalls- och defensiva spelet har inte klickat helt enkelt på senare tid.
Gerzic är en skicklig spelare på mittfältet som är lagets kapten. Jag tycker det har märkts av att han har saknats. Är bra på att elda upp laget och pusha samtliga lagkamrater – nu är han tillbaka efter avstängningen och jag tror att de tillsammans med att Brommapojkarna kommer på besök kan ge Örebro en nytändning.

Luis Pimenta har stora problem med att få igång målskyttet samtidigt som försvaret läcker något kopiöst. På bortagräs har BP släppt in hela 25 mål - på åtta matcher. Och framåt har laget mäktat med fjuttiga fyra mål. Det är otroligt dåligt. Kan räcka med endast den statistiken som motivering till detta spel.

Anfallaren Philip Hellquist anslöt till BP. Premiärspelade i mötet med AIK. Förlust med 1-5. Efter matchen sa Pimenta: "Vi har tillräckligt med spelare och tillräckligt bra spelare." Well...

Försvararen Michael Almebäck saknas här för ÖSK, avstängd pga för många gula kort.

Örebro är piskade till att ta tre poäng här, speciellt när Brommapojkarna står för motståndet. Gerzic är tillbaka från avstängningen och kan tillföra energi till laget som inte riktigt har spelat som ett lag den senaste tiden – tror det kan bli ändring på det här mot BP. ÖSK behöver en nytändning.

SPEL: Örebro asian hcp -1 till 2,33x
Med 2/5 units – Hos 888sport och bet365
(pengarna tillbaka vid uddamålsvinst för ÖSK)

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip